ροή ειδήσεων

Υπουργείο Τουρισμού και HATTA: Προσοχή στους απατεώνες!!!

Με αφορμή ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ για απατεώνες θυμηθήκαμε και μια ιστορία που διαδραματίστηκε πριν από ένα μήνα, όπου επιτήδειοι υποδυόμενοι διευθυντές του υπουργείου Τουρισμού προσπάθησαν... αν αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους επιχειρηματίες του Τουρισμού καθώς και δημάρχους τουριστικών περιοχών.
Κατ΄ αρχάς και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ " Μετά το κύμα εξαπατήσεων εις βάρος τουριστικών επιχειρήσεων την αποκάλυψη του οποίου έκανε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του ΗΑΤΤΑ, νέο φαινόμενο παρουσιάζεται με στόχο αυτή τη φορά το καταναλωτικό κοινό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες ατόμων διοργανώνουν συγκεντρώσεις τύπου σεμιναρίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των οποίων επιδιώκουν να «στρατολογήσουν» συνεργάτες οι οποίοι με την καταβολή πάγιας «συνδρομής» της τάξης των 250,00 € συνδέονται σε σύστημα παροχής πακέτων διακοπών σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σκοπός των ατόμων που συνδέονται στο εν λόγω σύστημα είναι να δελεάσουν περισσότερα άτομα να συνδεθούν ώστε να λαμβάνουν αμοιβή 50 € ανά νέο μέλος που συνδέουν και ούτω καθ’ εξής.
Επειδή η ανωτέρω πρακτική προσιδιάζει σε μορφές απάτης που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί, ο ΗΑΤΤΑ έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ερευνηθεί το θέμα και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου, η πιθανή εξαπάτηση καταναλωτών και η πιθανότατη φοροδιαφυγή.
Ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου ο ΗΑΤΤΑ συστήνει στο καταναλωτικό κοινό να δίνει μεγάλη προσοχή στην επιλογή της επιχείρησης στην οποία θα αναθέσει τη διοργάνωση των διακοπών του για τη αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Υπενθυμίζει δε ότι τα νόμιμα Τουριστικά Γραφεία που λειτουργούν έχοντας τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να εμπιστευθούν οι καταναλωτές για την άρτια οργάνωση των διακοπών τους".

Για την άλλη ιστορία τώρα, στην οποία είμαστε "εμπλεκόμενοι" καθώς μας τηλεφώνησε διευθυντής μεγάλης τουριστικής επιχείρησης να μας ρωτήσει αν στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού στην λεωφόρο Συγγρού στο παλαιό κτίριο της Ολυμπιακής, το story έχει ως εξής:
" Τηλεφωνούσε ο "διευθυντής της διεύθυνσης Θρησκευτικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού" σε ξενοδόχους και δημάρχους περιοχών της Πελοποννήσου και έλεγε ότι κλείνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και μπορούν να ενταχθούν άμεσα, καταβάλλοντας για τα παράβολα το ποσό των 2500 ευρώ σε λογαρισμό της Proton Bank στο Κολωνάκι. Και κατόπιν να προσέλθουν στα "γραφεία" του υπουργείου για να υπογράψουν τα σχετικά χαρτιά... Ο δικός μας την ψυλλιάστηκε, μας πήρε και τηλέφωνο, όπου του είπαμε βέβαια ότι δεν υπάρχουν γραφεία του υπουργείου στο παλαιό κτίριο της Ολυμπιακής . Ωστόσο πήγε να δει τι γραφεία είναι εκεί και έμεινε άναυδος βλέποντας ναθρώπους που είχαν πάει να βρουν τον "διευθυντή¨", ενώ ο θυρωρός του είπε ότι και άλλοι έψαχναν τον κύριο αυτό...

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Ασφάλεια και να δούμε τι θα βγει...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!

money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *