ροή ειδήσεων

Από το Wi-Fi στο Li-Fi με ταχύτητα φωτός!

Σε μια νεοφυή εταιρία στο Παρίσι, οι ερευνητές δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια πάνω στην ιδέα της μεταφοράς δεδομένων με τη βοήθεια του φωτός. Αντί δηλαδή να έχουμε μια ασύρματη Wi-Fi μεταφορά δεδομένων θα ....
έχουμε μεταφορά με τη βοήθεια φωτός Li-Fi.

Αυτό που αποκαλούμε δέκτη Li-Fi, μπορεί να διαβάσει δεδομένα, να τα αναγνωρίσει και στη συνέχεια να τα μεταμορφώσει σε μουσική. Υπάρχουν όμως και άλλες δυνατότητες, όπως π.χ. η αποστολή αρχείων βίντεο.

Πρόκειται για μια ροή, 150 φορές μεγαλύτερη από αυτή που πετυχαίνει η ασύρματη σύνδεση. Το επόμενο στάδιο είναι το διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, ένα κλασικό μόντεμ που συνδέεται με μια λάμπα LED θα αρκούσε για να στείλει δεδομένα στον υπολογιστή, μέσω ενός φωτοευαίσθητου αισθητήρα. Αυτή η καινούργια τεχνολογία δεν εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αντίθετα με με το Wi-Fi θα μπορούσαμε να μπούμε στο διαδίκτυο στα αεροπλάνα ή στα νοσοκομεία, χωρίς ρίσκο. Εάν τα πλεονεκτήματα του Li-Fi είναι προφανή, υπάρχει κι ένα αρνητικό:

«Οι συσκευές που συνδέονται, για παράδειγμα το smartphone σας, που θα συνδεόταν με μια λάμπα, θα έπρεπε να είναι τοποθετημένο σε μια συγκεκριμένη θέση, για να δεχθεί τη φωτεινή δέσμη από τη λάμπα. Είναι, πιθανώς, απαγορευτικό όταν χρησιμοποιούμε κινητές συσκευές», αναφέρει ο Ζαν Ιβ Λεμπουντέκ, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης.

Σήμερα πολλές εταιρίες από τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες δουλεύουν πάνω σ’ αυτή την εφαρμογή για το διαδίκτυο. Στο Παρίσι, υπόσχονται ότι το προϊόν θα μπορέσει να βγει στο εμπόριο από το 2014, με λιγότερα από 80 Ευρώ
http://rizopoulospost.com/


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *