ροή ειδήσεων

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ WSJ: "Δήμευση καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ" - Εγγυήσεις τέλος από το 2015

H πυρηνική "βόμβα" των καταθέσεων είναι έτοιμη να σκάσει, οι μάσκες πέφτουν, και το όριο των 100.000 ευρώ που "διαφήμιζαν" στην ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, για να ...βάλουν για "ύπνο" την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν θα υπάρχει πια.

«Κούρεμα» των καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ συζητούν οι Ευρωπαίοι για τη διάσωση των τραπεζών σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Στη λίστα της δήμευσης βρίσκονται χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, όπως η Ελλάδα, και έπονται Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.

Το νέο σχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα σε συνάντηση των ειδικών επί των οικονομικών των «27» χωρών της Ε.Ε. θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των πηγών από τις οποίες θα προέρχονται τα χρήματα για την κάλυψη της χρεοκοπίας.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου παραμένουν καταθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων και ομολογιούχων, ακολουθούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ που ανήκουν σε μεμονωμένα άτομα και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζομένους και έσοδα κάτω των 50 εκατ. ευρώ ενώ για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προβλέπεται ότι θα πάψουν να είναι πλέον προστατευμένες αλλά θα βρίσκονται στο τέλος του συγκεκριμένου καταλόγου.

Πολλά από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης τάσσονται υπέρ της συμμετοχής καταθετών στο κόστος διάσωσης των τραπεζών, σημειώνει η WSJ, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και αρκετοί διαφωνούντες που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε την αποσταθεροποίηση της οικονομίας καθώς θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις τράπεζες.

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η WSJ ανέφεραν ότι ένα δεύτερο σημείο διαφωνίας είναι το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου αυτού σχεδίου, με τη Γερμανία και κάποιες «πλούσιες» χώρες να θέτουν ως αφετηρία το 2015 την ώρα που πολλές άλλες χώρες ζητούν την εφαρμογή των νέων μέτρων από το 2018.

Είτε το 2015, είτε το 2018, τα λεφτά των πολιτών, οι οικονομίες μιας ζωής τελούν υπό απειλή ληστείας. Δυστυχώς δικαιονώμαστε στο defencenet.gr όταν πρώτοι είχαμε αναφέρει ότι όυτε οι μικροκαταθέτες θα έχουν προστασία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, και της ΕΕ.

Για άλλη μια φορά μας έρχεται στο μυαλό η γνωστή ρήση του Εθνομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού "οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν".
defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *