ροή ειδήσεων

Η νέα πολιτική χρήσης της Yahoo

Η νέα πολιτική χρήσης της Yahoo όσον αφορά στα emails των χρηστών που περνούν από τους servers της προϋποθέτει πως της επιτρέπουν να διαβάζει και αναλύει τα περιεχόμενα τους...
Έχετε λογαριασμό email στη Yahoo; Μήπως έχει κάποιος γνωστός σας, που σας έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο απαντήσατε; Συγχαρητήρια! Η Yahoo διάβασε τα πάντα! Βλέπετε, η εταιρεία φρόντισε να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά στα emails, θέτοντας μια μικρή τροποποίηση της σε ενέργεια από την 1η Ιουνίου 2013. Ναι, όπως είπαμε στον τίτλο μας, αυτή ορίζει πως η εταιρεία θα έχει δικαίωμα να παρακολουθεί τα emails που περνούν από τους servers της.

Το πρόβλημα με αυτό είναι πως ναι μεν η εταιρεία διαβάζει τα emails όσων χρησιμοποιούν τη δική της πρόταση email, με στόχο να τους παράσχει πιο στοχευμένες διαφημίσεις - αλλά και να μπορεί να βελτιώσει συνολικά τις υπηρεσίες της, μα αυτό σημαίνει πως διαβάζει όλο το περιεχόμενο τους, όχι μόνο ό,τι έχει προέλθει από τους δικούς της χρήστες. Ναι, αυτό σημαίνει πως αν έχει απαντήσει κανείς σε ένα email ενός χρήστη των υπηρεσιών της, η Yahoo θα το διαβάσει και αυτό - άσχετα αν αυτός, που δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της μα απλά έχει απαντήσει σε κάποιον που το κάνει, έχει αποδεχτεί την άδεια χρήσης της.

Και αυτό, κατ' επέκταση, σημαίνει πως η Yahoo διαβάζει πια και τα emails όσων δεν έχουν αποδεχτεί την άδεια χρήσης της, όσων δεν έχουν ενημερωθεί για το ότι η επικοινωνία τους παρακολουθείται, από τη στιγμή που επικοινωνούν με κάποιον που έχει email@yahoo.com.

Πριν αρχίσει ο κόσμος να. κράζει τη Yahoo, αξίζει να θυμίσουμε πως τα ίδια κάνει και η Google, αλλά και οι περισσότερες εταιρείες που παρέχουν μια λύση web mail. Ακόμη, όμως, και αν δεν είναι η μόνη - μα, απλά, η τελευταία στη σειρά που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο, αυτό δεν σημαίνει και πως δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στην ασφάλεια μας και τα προσωπικά δεδομένα μας.

Από την άλλη, βέβαια. Δεν υπάρχει και τίποτα που να μπορείς να κάνεις. Είναι σαν να παίρνεις τηλέφωνο κάποιον που έχει ενημερωθεί πως η γραμμή του παρακολουθείται, δίχως εσύ να το γνωρίζεις, έχοντας έναν τρίτο να. κρυφακούει ό,τι λέτε για τους δικούς του σκοπούς.

Μόνη λύση, αν αποφασίσουν όλοι με μια κίνηση να εγκαταλείψουν όλες τις υπηρεσίες που παρακολουθούν όσα λέμε. Κομματάκι δύσκολο, αφού. το κάνουν πια σχεδόν όλες οι εταιρείες.
unregistered.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *