ροή ειδήσεων

Το αμάξι που γίνεται... ταχύπλοο μέσα σε 15 δευτερόλεπτα [εικόνες]

Πλέον δεν χρειάζεται να είστε κατάσκοπος του βεληνεκούς του Τζέιμς Μποντ για να οδηγήσετε ένα «αμφίβιο» όχημα. Η εταιρία WaterCar, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, σχεδίασε ίσως το ταχύτερο τζιπ όχημα στον κόσμο, το οποίο μπορεί να οδηγηθεί σε στεριά αλλά και σε νερό, αλλάζοντας...

μορφή σε 15 δευτερόλεπτα.
Το εντυπωσιακό όχημα ονομάζεται Panther και μπορεί να σχεδόν τα 45 μίλια ανά ώρα (περίπου όσο και ένα κανονικό ταχύπλοο), αφού είναι εξοπλισμένο με ένα, ειδικά φτιαγμένο, γρήγορο και ελαφρύ κινητήρα.
Στην στεριά οι αποδόσεις του είναι εξίσου ικανοποιητικές αφού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 130 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Οι υπεύθυνοι μηχανικοί της WaterCar φρόντισαν να ελέγξουν αρκετά το καινούργιο τους μοντέλο πριν μας το παρουσιάσουν, αφού δούλευαν πάνω στη μηχανή του για πάνω από 11 χρόνια.
Για να μπορέσει ο «Πάνθηρας» να μπει στο νερό θα πρέπει να κινείται με 15 μίλια ανά ώρα και στη συνέχεια επιταχύνει μέχρι να φτάσει στα 45 μίλια. Ο οδηγός αρκεί να πατήσει ένα κουμπί για να «τραβήξει» τους τροχούς έξω από το νερό, να μπει σε διαδικασία jet κίνησης και να... αρχίσει την βαρκάδα.
Η τιμή του Panther ξεκινά στις £ 49.800 (περίπου 59.000 ευρώ) για το απλό μοντέλο και φτάνει μέχρι τα £ 89.000 (περίπου 105.000 ευρώ) για την πλήρη έκδοση του Panther.












iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *