ροή ειδήσεων

Ξετινάζει 2.000 εταιρείες, 12.000 επιχειρηματίες, 60.000 ακίνητα ο Στουρνάρας

Ακόμη και επιχειρήσεις από τον χώρο των ΜΜΕ μπαίνουν στο στόχαστρο των εξονυχιστικών ελέγχων, με εντολή του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.... Η εντολή που έχει δοθεί είναι σαφής: "Καμία εξαίρεση, ούτε στον ίδιο τον Πάπα". Αποφασισμένη η κυβέρνηση να πιάσει τα "μεγάλα ψάρια" ή ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ;
Το σχέδιο προβλέπει εξονυχιστικούς ελέγχους:

-Σε περίπου 2.000 εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

-Σε 12.000 επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκαν από το 2006 μέχρι το 2011 δάνεια ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

-Στα αφορολόγητα αποθεματικά που δημιούργησαν περισσότερες από 600 επιχειρήσεις κάνοντας χρήση παλαιότερης διάταξης για τον σχηματισμό ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού από τα αδιανέμητα κέρδη τους, που στη συνέχεια χαρακτηρίστηκαν παράνομα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το αιτιολογικό ότι συνιστούν κρατική ενίσχυση.

-Σε φυσικά πρόσωπα-μεγαλοοφειλέτες, τα οποία δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

-Στις περισσότερες από 60.000 εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων (αγοράς, δωρεάς, κληρονομιάς, γονικής παροχής) που κατά τη μεταβίβασή τους δεν ίσχυε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

-Στον ΦΠΑ, όπου οι εισπράξεις είναι περιορισμένες σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Στην πρώτη γραμμή των ελέγχων αναμένεται να βρεθούν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά δανείων και αδιαφανείς διαδικασίες σε πολλές περιπτώσεις. Ευνοημένοι εμφανίζονται μεγαλοεπιχειρηματίες από τον χώρο της βιομηχανίας, της μεταποίησης, των τροφίμων, της νηματουργίας, αλλά και του Τύπου.

Αφορμή για να ξεκινήσουν αυτοί οι έλεγχοι στάθηκαν καταγγελίες τις οποίες έκαναν τα επιμελητήρια της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με τη σειρά του έδωσε εντολή σε ανώτερο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης να ξεκινήσει έρευνες σχετικές με την παροχή εγγύησης του Δημοσίου σε ατομικά δάνεια ιδιωτών αλλά και ΔΕΚΟ και να συντάξει ειδικό πόρισμα.

Στις 40 και πλέον σελίδες του πορίσματος περιγράφεται το σαθρό σύστημα παροχής των εγγυήσεων, ενώ παρουσιάζονται και περιπτώσεις επιχειρήσεων που επωφελήθηκαν από αυτό αναγκάζοντας το Δημόσιο να πληρώσει τεράστια ποσά τόκων από τα δάνεια που κατέπεσαν στη συνέχεια.

Στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου θα βρεθούν δύο οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι ενώ δηλώνουν εισόδημα 10.453 ευρώ τα χρέη τους προς την εφορία φθάνουν τα 365 εκατ. ευρώ. Κανείς από τους αυτούς δεν έχει προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής του.

Θα ακολουθήσουν άλλες 48 περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι δηλώνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ τον χρόνο, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να δημιουργήσουν συνολικά χρέη 1 δισ. ευρώ!


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/13 22:38

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ..ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ? ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !

    ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/13 23:15

    H συγγνώμη του Χίου
    Το τηλεοπτικό κανάλι "Κόντρα" και ο παρουσιαστής της εκπομπής "Μακελειό" Στέφανος Χίος ανακάλεσαν όλους τους χαρακτηρισμούς του παρουσιαστή κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές (14, 21 και 22 Μαΐου 2011).
    Σε σχετική δήλωση αναγνωρίζεται ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν "ιδιαίτερα οξείς" και τονίζεται πως "ο παρουσιαστής και ο σταθμός δηλώνουμε ότι ανακαλούμε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, καθώς δεν υπήρχε από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, τους οποίους τιμούμε πλήρως".
    Εμείς λέμε μπράβο σε αυτούς που έχουν τον ανδρισμό και ζητούν συγγνώμη..... Αλλά ας μας πει ο αγαπητός Χίος τότε ότι από εδώ και πέρα να τον βλέπουμε μόνο και μόνο για να γελάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/7/13 14:26

    Πω πω εντυπωσιάστηκα!!! Για αυτό είχε κρυμμένη τόσα χρόνια την λίστα λαγκαρντ και ακόμα δεν έχει καταφέρει να την χρησιμοποιήσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *