ροή ειδήσεων

50.000 Τούρκοι σε ελληνικά νησιά

Πλώρη για ελληνικά νησιά βάζουν Τούρκοι τουρίστες: Ήδη άρχισαν να μεταβαίνουν στα ελληνικά νησιά και μόνο με τις κρουαζιέρες αναμένεται να τα επισκεφτούν 50.000 Τούρκοι....
Οι Τούρκοι τουρίστες αξιοποιούν τις ''θετικές'' για αυτούς αλλαγές στη χώρα μας λόγω της κρίσης κυρίως με την κατακόρυφη πτώση των τιμών σε διαμονή, φαγητό και ποτό, και αφετέρου με την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης (visa) για τους κατόχους πράσινων διαβατηρίων που προώθησε η Ελλάδα για να αυξήσει τον τουρισμό της!

Παράλληλα η Τουρκία, γίνεται με αυτό τον τρόπο η χώρα με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στις διακοπές κρουαζιέρας. καθώς οι Τουρκοι αναζητούν νέες εμπειρίες στους ελληνικούς νησιωτικούς παραδείσους που βρίσκονται δίπλα τους!

O τύπος αναφέρει πως έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά και ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα κατά τα οποία οι Τούρκοι τουρίστες έρχονται σωρηδόν προς τα ελληνικά νησιά. Για τις μονοήμερες επισκέψεις επιλέγονται η Κως, η Χίος και η Λέσβος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής τακτικών δρομολογίων με πλοία της Τουρκία κ. Αχμέτ Σουμπάι, τόνισε πως παλαιότερα περνώντας στα ελληνικά νησιά δεν άκουγε κανείς ούτε μία τουρκική λέξη, αλλά τώρα τους τουρίστες υποδέχονται οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων λέγοντας στην τουρκική γλώσσα «καλωσόρισες γείτονα», καθώς επίσης και με μενού στην τουρκική γλώσσα.Μάλιστα η Haberturk σημειώνει στο δημοσίευμά της ότι λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έγιναν σοβαρές μειώσεις στις τιμές και ότι γίνονται εκπτώσεις από 30-50% στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στις μαρίνες.

Ακόμα η Vatan αναφέρει πως ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, κ. Ντεμίρτας, είπε ότι το πλοίο «Costa Meditarranea» άρχισε να παίρνει τακτικά επιβάτες από τη Σμύρνη για τα δρομολόγια προς τα ελληνικά νησιά και ότι την 1η Ιουλίου πήρε 119 άτομα και ξεκίνησε για τα ελληνικά νησιά.
onalert.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *