ροή ειδήσεων

Ρόδος: Απίστευτη υπόθεση υπεξαίρεσης ιστιοφόρου και απαγωγής Τουρκάλας

Πώς φέρεται να έχει η όλη ιστορία σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε
Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας μίσθωσης σκαφών αναψυχής υπέβαλαν δύο κάτοικοι Ρόδου....
που ενεπλάκησαν σε μια απίστευτη υπόθεση απαγωγής Τουρκάλας, συντρόφου 30χρονου Ροδίτη με καταγωγή από τη Φινλανδία και υπεξαίρεσης ιστιοφόρου, αξίας 120.000 ευρώ.

Οι μηνυτές συνελήφθησαν 30 Μαΐου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιμεναρχείου Ρόδου, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη της εταιρείας μίσθωσης σκαφών για υπεξαίρεση.

Στη μήνυσή τους υποστηρίζουν ότι ο εξάδελφος του πρώτου, τους πρότεινε να τον ακολουθήσουν σ’ ένα ταξίδι 7 ημερών από 13 μέχρι και τις 20/5 με προορισμό Σύμη, Κω και Πάτμο, με ιστιοπλοϊκό που θα ενοικίαζε, με δικά του έξοδα, χωρίς εκείνοι να συμμετέχουν σ’ αυτά, αλλά ούτε και να πληρώσουν οτιδήποτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο σχεδιασμός του ταξιδιού, όπως τους διαβεβαίωσε, ήταν αρχικά να πάνε στη Σύμη και στη συνέχεια στην Κω, όπου θα συναντούσαν και θα επιβίβαζαν στο σκάφος την κοπέλα του, τουρκικής καταγωγής και υπηκοότητας, η οποία θα κατέφθανε στην Κω από το Μπόντρουμ. Μάλιστα τους είπε χαρακτηριστικά ότι η κοπέλα του είναι από πλούσια οικογένεια που έχει μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο στην Τουρκία και ότι αυτή είχε τη δυνατότητα και την πρόθεση να αναλάβει όλα γενικώς τα έξοδα του ταξιδιού.

Πράγματι, 12/5, ο εξάδελφος του πρώτου επισκέφθηκε το πρακτορείο που αντιπροσωπεύει το σκάφος του μηνυομένου, συμφώνησαν και συνυπέγραψαν ναυλοσύμφωνο 1.700 ευρώ.

Ευδιάθετοι απολάμβαναν το τξίδι όταν σε απόσταση μερικών μιλίων ανοικτά της Ρόδου, ο εξάδελφος άλλαξε πορεία και κατευθύνετο προς την Τουρκία, λέγοντας ότι κρατούν όμηρο την κοπέλα του 3 Τούρκοι στο χωριό Σάρσαλα και την απειλούν με όπλο και θα την σκοτώσουν εάν δεν τους έπαιρνε ένα σκάφος προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για 6 ημέρες για κάτι δουλειές τους και τους παρακάλεσε να τον βοηθήσουν.

Παρά τις αντιρρήσεις τους τον ακολούθησαν και την ίδια ημέρα το βράδυ έφτασαν στα Σάρσαλα, όπου τους περίμεναν 3 Τούρκοι, ενώ μαζί το9υς ήταν και η κοπέλα του εξαδέλφου του. την επόμενη ημέρα οι 3 Τούρκοι πήραν το σκάφος και έφυγαν, υποσχέθηκαν στον εξάδελφο ότι θα του έδιναν χρήματα για τη διαμονή τους και ότι το βράδυ της 17/5 θα επέστρεφαν το σκάφος και θα γύριζαν στη Ρόδο.

Μετά την αναχώρηση του σκάφους από τα Σάρσαλα, άρχισε ένας νέος κύκλος διαπληκτισμών μαζί του. Οι μηνυτές δηλώνουν ότι ήταν τρομοκρατημένοι και με υπόδειξη των Τούρκων, πριν αναχωρήσουν, πήγαν στο Κας.

Αγχωμένος και κατατρομαγμένος, προκειμένου να κερδίσει χρόνο προφανώς, τηλεφώνησε σε συνεργάτη του μηνυομένου πράκτορα και του ζήτησε παράταση της μίσθωσης του σκάφους μέχρι 27/5. Στη συνέχεια έφυγε από την Κέκοβα με την κοπέλα του, ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στο Μαρμαρίς και στις 20/5 τους είπε ότι πάει στο Μαρμαρίς για να πάρει χρήματα και να επιστρέψει.

Από τότε εξαφανίστηκε και μέχρι σήμερα δεν τον έχουν ξαναδεί.

Στις 28/5 από το τηλέφωνο ενός περαστικού, τον οποίον παρακάλεσαν, ο πρώτος τηλεφώνησε στον πατέρα του που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μαζί με τον πράκτορα.

Πληροφορήθηκαν ότι το σκάφος, ιδιοκτησίας του μηνυομένου, εντοπίσθηκε στην Ιταλία με λαθρομετανάστες και κατασχέθηκε από τις Ιταλικές Αρχές!
vimatisko.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *