ροή ειδήσεων

Κίνδυνος απένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου από τα Μ.Π.Π.Κ.

Σοβαροί προβληματισμοί έχουν αναπτυχθεί μεταξύ ηγετικών στελεχών της Ουνέσκο, αναφορικά με την κακοποίηση του μνημείου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που, όπως είναι γνωστό... έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έκτοτε βρίσκεται υπό την παρακολούθηση και προστασία της.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την κ. Λη Μηναΐδη, που συμμετέχει ενεργά σε βασικά διοικητικά όργανα της Ουνέσκο και μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση για πολλά θέματα.
Συγκεκριμένα, η κ. Μηναΐδη ανέφερε ότι υπόψη παραγόντων της Ουνέσκο έχουν τεθεί παράπονα από πολίτες της Ρόδου για την άναρχη κατάσταση και την απαράδεκτη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος παρέμβασης της αρμόδιας Δ/νσης για τα Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στα πλαίσια των δικαιωμάτων του Οργανισμού.
Όπως αναλύθηκε, δεν πρόκειται μόνο για παράπονα, αλλά και διαμαρτυρίες, που αν λάβουν επίσημο χαρακτήρα, τότε η Ουνέσκο δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Βέβαια – τονίσθηκε – η περίπτωση απένταξης ενός Μνημείου παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα ακραίο ενδεχόμενο, αλλά υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια ενεργειών που αν κινηθούν, θα είναι προσβλητικά και άκρως επιζήμια για τη Ρόδο συνολικά και ειδικότερα για το ροδιακό τουρισμό.

Στον απόηχο αυτής της ζοφερής προοπτικής η Λη Μηναΐδη κάλεσε όλους όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή είναι κάτοικοι της Μεσαιωνικής Πόλης, να κάνουν ό,τι μπορούν, αναφορικά με το σεβασμό του μνημείου και να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου για την αποκατάσταση ομαλής λειτουργίας του σε όλους τους τομείς.

Τέλος, κατέστησε σαφές, η κ. Μηναϊδη, ότι στο πλαίσιο των ανησυχιών που έχουν προκληθεί, είναι πολύ πιθανό να επισκεφθούν τη Ρόδο στελέχη της Ουνέσκο και της αρμόδιας Δ/νσης του Υπουργείου Πολιτισμού για να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τη γενικότερη κατάσταση και λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου
Πηγή:www.reporter.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/7/13 07:52

    Δεν είναι να απορείς, μετά από την υποβάθμιση της Ελλάδας από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη (διεθνής πρωτοτυπία) οι τοπικοί μας άρχοντες κατάφεραν και αυτό με την ανικανότητά τους. Αντε και εις .... κατώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *