ροή ειδήσεων

Οι Γερμανοί ξερνούν χολή: ''Η δραχμή, η σύγκριση με την Αιθιοπία και την Αλβανία'' – Η ξεκάθαρη απειλή: ''Στο κάτω-κάτω περιμένουν τα χρήματα μας''

''Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή''...
- Süddeutsche Zeitung: «Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα
- ''Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου'' «Εναλλακτικές για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ολοσέλιδου ρεπορτάζ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στα δυο νέα κόμματα, των Αλέκου Αλαβάνου και Θεόδωρου Κατσανέβα, τα οποία τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Τσίπρας μπορεί να καλεί σε αντίσταση εναντίον των υποτιθέμενων γερμανικών υπαγορεύσεων και να ζητά να αγνοηθούν οι διαπραγματευτές της τρόικας όταν αυτοί πάνε στην Αθήνα, υποστηρίζει όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμένει εντός της Ευρωζώνης
Η εφημερίδα επιχειρεί μια σύγκριση του κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου, τον οποίο αποκαλεί πνευματικό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σχολιάζει, «το κόμμα ‘Σχέδιο Β’ εμφανίζεται πιο μετριοπαθές από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι πιο ριζοσπαστικό. Ο Τσίπρας μπορεί να καλεί σε αντίσταση εναντίον των υποτιθέμενων γερμανικών υπαγορεύσεων και να ζητά να αγνοηθούν οι διαπραγματευτές της τρόικας όταν αυτοί πάνε στην Αθήνα, υποστηρίζει όμως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμένει εντός της Ευρωζώνης. Το ‘Σχέδιο Β’, αντίθετα, δηλώνει πως όποιος τάσσεται κατά της πολιτικής λιτότητας θα πρέπει να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Είναι λύση η έξοδος από το ευρώ;

«Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung
Όσον αφορά το κόμμα του Θεόδωρου Κατσανέβα, η FAZ σημειώνει αναφέροντας τις δηλώσεις του σχετικά με τις ελλείψεις που θα σημειώνονταν στην αγορά εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη: «Ακόμα και η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ή η Αιθιοπία έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά παρόλα αυτά κάνουν εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γιατί δεν θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα; Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα εισήγαγε πετρέλαιο και πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη. Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά ίσως ο Κατσανέβας να έπρεπε να επεξεργαστεί λίγο περισσότερο τα επιχειρήματά του. Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή».

Σαμπάνια και χρήμα
«Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο», οι πλούσιοι της Ελλάδας συνεχίζουν να διασκεδάζουν αδιάντροπα, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitung.

Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου

Το άρθρο αναφέρεται στις περιβόητες δηλώσεις του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και σημειώνει: «Πανηγύριζε ότι οι Έλληνες ξέρουν να διασκεδάζουν και από τη σκηνή προσέβαλε και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Ρέμος προσπάθησε την Τετάρτη να μετριάσει τα πράγματα και είπε ότι έκανε αστεία. Αυτό δεν βοήθησε και πολύ. Οι σχολιαστές σημείωναν ότι τέτοιου είδους αστεία για τον Σόιμπλε είναι ανεπίτρεπτα. Στο κάτω-κάτω η Ελλάδα περιμένει πολύ περισσότερα χρήματα από το Βερολίνο από ό,τι άφησαν οι θαμώνες στο πάρτι της Μυκόνου».


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/7/13 17:45

    Ενώ εμείς.... μέλι και γάλα στάζουν τα χείλι μας για τους εθνοπατέρες πολιτικούς μας που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και που τους ξαναψηφίζουμε κάθε λίγο και λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/7/13 07:53

    έχουν δίκιο σε όλα. και οι υπάλληλοι μας συνεχίζουν να πληρώνονται για να τεμπελιάζουν!
    επίσης η Αιθιοπία είναι χρόνια μπροστά σε κρατική οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/7/13 11:02

    Οταν ο Καραμανλής έιπε ότι ¨Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο" εμείς τον καταχειροκροτήσαμε, όταν Ο ΓΑΠ μας έκανε εκείνη την διαφήμιση "διοικώ ένα διεφθαρμένο κράτος" πάλι εμείς (στην Βουλή) δια των αντιπροσώπων μας τον καταχειροκροτήσαμε, όταν Ο Πάγκαλος είπε "Οι Γεμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου" πάλι εμείς τον καταχειροκροτήσαμε.
    Οταν οι ξένοι μας κατηγορούν για τα κακώς κείμενά μας, ......... ε!!! τότε είναι μισέλληνες, ανθέλληνες, κακούργοι, δολοπλόκοι, καταστροφείς της Ελλάδας...... ενώ εμείς οι "νομοταγείς" φοροφυγάδες, εισφοροφυγάδες, φοροκλέφτες, λαμόγια κτλ κτλ....
    είμαστε εθνικόφρονες, πατριώτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *