ροή ειδήσεων

Τα υδροπλάνα ξανάρχονται...

Αργότερα στα Δωδεκάνησα
Τα φτερά τους θα ανοίξουν ξανά τα υδροπλάνα στην Ελλάδα από τις αρχές του 2014. Δύο εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών, η αεροπορική... «Κ2 Smart Jets» με δραστηριότητα στις πτήσεις VIP και η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», προχώρησαν σε συνεργασία ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν επιβατικές πτήσεις με υδροπλάνα.

Οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν στα νησιά του Ιονίου, καθώς ήδη η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στους Οθωνούς και στην Ερείκουσα για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναδειοδότησης των υδατοδρομίων που λειτουργούσαν έως το 2008 στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Το επόμενο υδατοδρόμιο θα δημιουργηθεί στην Πάτρα και θα αποτελέσει τη βάση της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς έχει συναφθεί συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών για την αδειοδότησή του.

Επίσης η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στον Αργοσαρωνικό και στις Σποράδες.

Οι πτήσεις αρχικώς θα γίνονται με μισθωμένα υδροπλάνα με στόχο από το 2015 αυτά να αρχίσουν να αντικαθίστανται σταδιακά από ιδιόκτητα της K2 Smart Jets. Ηδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την κατασκευαστική εταιρεία Viking Air στον Καναδά για την παραγγελία των πρώτων δύο ελληνικών υδροπλάνων τύπου Twin-Otter DHC-6-400, αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και δυνατότητα αγοράς άλλων τεσσάρων αεροσκαφών του ιδίου τύπου.

Μισθώσεις
Εως τότε, πάντως, διερευνάται η παγκόσμια αγορά προκειμένου να μισθωθούν υδροπλάνα, τα οποία θα μπορούν να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας το συντομότερο δυνατό με στόχο αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και οι συνεργασίες με πρακτορεία, ξενοδοχεία, εταιρείες κρουαζιέρας κ.λπ., να ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προχώρησε ύστερα από την εξαγορά του 50% της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» από την K2 Smart Jets, η οποία έχει έδρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο μεταξύ στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά προσανατολίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό και όχι με ανάθεση, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ethnos.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *