ροή ειδήσεων

Συγκλονιστική μαρτυρία Δανής τουρίστριας που έσωσε κουτάβι από αθίγγανους επαίτες στην Ρόδο

Όπως δημοσιεύσαμε χθες στο dogw0rld.blogspot.gr έπειτα από αίτηση προς την εισαγγελία Ρόδου ξεκινά η διαδικασία του αυτόφωρου για τις κακοποιήσεις κουταβιών από τσιγγάνους επαίτες στην πόλη της Ρόδου....
Τα δύο σωματεία, Τυχερές Πατούσες και Αδέσποτη Παρέα, απευθύνουν έκκληση συνεργασίας στους κατοίκους του νησιού προκειμένου να πετύχουν την αφαίρεση των κουταβιών.

Συγκλονιστική ωστόσο είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας, που εστάλη στο σωματείο Paws & Claws, η οποία κατάφερε να σώσει από τα χέρια ανήλικων αθίγγανων ένα κουτάβι στο νησί της Ρόδου. Το dogw0rld.blogspot.gr μετέφρασε στα ελληνικά την μαρτυρία της γυναίκας και σας την παρουσιάζει:



''Είδα αυτό το μικρό κουτάβι και απλά ήξερα ότι έπρεπε να το σώσω από βέβαιο θάνατο. Ευτυχώς μια υπέροχη οικογένεια από την Δανία ήταν παρούσα στο περιστατικό και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Προσέφεραν στο αγόρι 50€ αλλά αυτό ήθελε 100!

Προσπάθησα να διαπραγματευτώ με το αγόρι, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι πήρα το κουτάβι κι άρχισα να τρέχω μακρυά μαζί με την Danish Hanne, τον γιο και την κόρη της δίπλα μου, που προσπαθούσαν να κρατήσουν το αγόρι, την αδελφή του καθώς κι άλλο ένα μικρότερο αγόρι, μακρυά από εμένα.

Σύντομα ήμασταν περικυκλωμένοι και έπρεπε να τρέξουμε σε ένα κατάστημα προκειμένου να ζητήσουμε βοήθεια και εάν μπορούσαν να καλέσουν την αστυνομία. Όλη την ώρααγωνιζόμουν για να κρατήσω το κουτάβι! Ένας από τους νεαρούς επαίτες προσπάθησε να σχίσει το χέρι μου, αλλά ευτυχώς ο καταστηματάρχης κατάφερε να τους βγάλει έξω και κλείδωσε γρήγορα την πόρτα!


Καθίσαμε εκεί για λίγο, περιμένοντας τα παιδιά να φύγουν και να ηρεμήσω λίγο. Φυσικά η αστυνομία δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο.. Μετά από περίπου μια ώρα φύγαμε από το μαγαζί και πήγαμε στο σπίτι μου για να δώσουμε λίγο νερό στο κουτάβι και να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια.

Ήταν τόσο διψασμένο και προφανώς ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, για αυτό δεν μπορούσε να περπατήσει. Στη συνέχεια σπεύσαμε να βρούμε κτηνίατρο για να ελέγξει την υγεία του κουταβιού και να δει αν υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί αυτό το μικρό κουτάβι στη Δανία μαζί με τη νέα αγαπημένη του οικογένεια.


Η κτηνίατρος ήταν φανταστική! Ενυδάτωσε το σωματάκι του κουταβιού και του έδωσε βιταμίνες. Έτσι το κοριτσάκι που ονομάστηκε «Gipsy» από την νέα του οικογένεια θα ταξιδέψει σύντομα για την Δανία!





Είχαμε όλα δάκρυα στα μάτια μας..Τι μεγάλη ζωή περίμενε αυτό το μικρό κουτάβι, αντί ναχρησιμοποιηθεί από μικρούς ζητιάνους, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να πεθάνει με αγωνία.


Πότε και πώς αυτού του είδους η κακοποίηση ζώων θα σταματήσει; Θα κλέβω τα κουτάβια τους κάθε μέρα, εάν πρέπει να το κάνω, αλλά χρειάζομαι ανθρώπους μαζί μου για να με υποστηρίξουν και να με βοηθήσουν.

Iben. "

dogw0rld.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. μιχαλης23/7/13 01:45

    αλλο ενα κουταβακι που μαζεψε χθες η αστυνομια βρισκεται ηδη σε καλα χερια. αυριο θα παει και στο γιατρο για εξετασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/13 06:41

    Εγινε απλα μια μεγαλη τρυπα στο νερο.Σωθηκε ενα,και θα πεθανουν αλλα 100.Παντα θα υπαρχουν οι "τροφοδοτες"με καινουργια μωρα ιδιοκτητες.Οσο συνεχιζουν να τους δινουν ελεημοσυνες και να δειχνουν οτι συγκινουνται οι ανθρωποι απο το θεαμα των κουταβιων το προβλημα θα υπαρχει.Και καθε τοσο θα βγαινει και μια δακρυβρεχτη ιστορια αυτοθυσιας.Σταματηστε επιτελους αυτο το εργο γιατι μας κουρασε.Μαζεψτε το σκατοχερο σας οταν το απλωνετε να δωσετε κατι σε αυτα τα παρασιτα.Ετσι διαιωνιζετε το προβλημα.Τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/13 08:41

    ...ζητατε να σας βοηθησουμε...οκ σας βοηθαμε...η ερωτηση μας....ειναι μεγαλος αριθμος κουταβιων...μας εγγυηστε οτι αυτος ο αριθμος θα παει σε αναδοχες οικογενεις...ηηηη οσα δε μπορεσε θα τα στειλετε στο κολαστηριο κυνοκομειο Ροδου...οπου εκει θα πεθανουν απο μορβα κ διαφορες αλλες ασθενειες...διοτη κ κει δεν ειναι καλυτερα μη κρυβομαστε πισω απτο δακτυλακη μας...οκ θα μου πειτε καλυτερα εκει παρα στο δρομο....αλλα ο σκοπος ειναι...να φυγουν απο το δρομο για μια καλυτερη ζωη κ οχι να καταληξουν εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/7/13 10:06

      Δηλαδή σαν να λέμε.. Ένας άνθρωπος έσωσε ενα κουταβάκι κ ζητάει βοήθεια να σώσει κ άλλα κ εσεις λέτε όχι επειδή είναι πολλά και δε μπορεί να σας εγκυηθεί ότι θα έχει βρει σπίτια για όλα κ ότι θα πάνε στο κυνοκομείο κ ισως αρρωστήσουν. Δηλαδή είναι καλύτερα να πεθάνουν ναρκωμένα στα χέρια ανθρώπων που τα βασανίζουν μέχρι θανάτου παρά να πάνε στο κυνοκομείο από όπου ίσως υπάρχει μια ελπίδα να υιοθετηθούν; Με την ίδια λογική προτείνετε κ τα παιδάκια που κακοποιούνται να μην τα παίρνει η πρόνοια για να μην καταλήξουν σε ορφανοτροφεία;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13 09:51

    Το κυνοκομείο δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου??? Τι κάνουν οι εκεί αρμόδιοι? Αλλά θα μου πεις μόνο μέχρι εκεί η "ευαισθησία" του Κουσουρνά και των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/7/13 09:54

    Για την κατάντια της χώρας, φταίνε πάντα οι "άλλοι" εμείς ποτέ!!!!!!! Για την ανεπάρκεια των δημοτικών μας αρχόντων φταίνε οι Γερμανοί, οι Φιλανδοί, οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι..... εμείς ποτέ. Εμείς είμαστε αγγελούδια, οι Ελληνάρες πατριωτάρες με την ένδοξη ιστορία των προγόνων μας, οι πρωταθλητές στην διαφθορά, την λαμογιά, την φοροκλοπή και τα Greek Statisticks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/7/13 09:59

    Η αρμοδιότητα για το μάζεμα των αθίγγανων ήταν στην δημοτική αστυνομία και τον Εισαγγελέα. Τόσα χρόνια δεν κάναν τίποτα αμφότεροι, ξεσηκώθηκαν οι πρώτοι όταν τους κατήργησε η κυβέρνηση αφού ήταν άφαντοι καθημερινά. Για τους δεύτερους άσε καλύτερα.... αν ο καθένας έκανε σωστά την δουλείά του σε αυτό το ρημαδιασμένο κράτος, δεν θα ξεπουλιόμασταν τώρα όσο-όσο. Κατά τα άλλα ζητάνε και συμπαράσταση!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/7/13 10:42

    Χεστηκαμε... Δεν επαιρνε το γυφτακι καλυτερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/7/13 15:27

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ. ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΦΥΣΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??? ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΞΥΠΝΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/7/13 18:33

    ΠΡΟΣ ....Ανώνυμος23/7/13 - 10:06 π.μ.
    Εγγυηθητε μου οτι τα κουταβια που θα περισυλλεγουν θα βρουν ΤΡΟΦΗ...ΦΑΡΜΑΚΑ κ ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ οπου διατηρει ο Δημος Ροδου υπο την ανεχεια των πολιτων του νησιου κ εις βαρος της εθελλοντικης δουλειας των εθελλοντων κ εκμεταλλευοντας αθωους πολιτες ..λεγοντας οτι εχουν ΑΝΑΓΚΕΣ απο τροφες-φαρμακα κτλ οπου κ ειναι αληθεια διοτη Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ τα χρηματα οπου λαμβανει για τα αδεσποτα του νησιου κ τα κονδηλια...αποροφουντε σ'αλλους κωδικους...κ τσεπες κ οχι εκει που πρεπει...κ η κτηνιατρος κα.Βελονη οπου κ η κτηνιατρος της Νομαρχιας αρνειτε να βοηθησει την κατασταση επικαλλουμενη οτι το κυνοκομειο ειναι παρανομο κ δεν ειναι υποχρεωμενη να παει εκει...κ πολλα αλλα...οποτε κυριες κ κυριοι ας σταματησουμε το μελοδραμα...κ την πιπιλα...κ πειτε μας αξιοκρατικα, μας ΕΓΓΥΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΥΝ??? Οποτε μη βγαινετε κ μας ζαλιζετε....!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/7/13 21:30

    Αν δεν ξεκινήσει ο καθένας μας να βοηθάει όπως και όσο μπορεί τους συνανθρώπους μας και τα ζώα, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε...Επικροτώ την προσπάθεια της Δανής κυρίας, όπως επίσης και των σωματείων που προσπαθούν τουλαχιστον να σώσουν κάποια ζώα. Για τα σχόλια παραπάνω που αναφέρουν την λέξη ''εγγηυστε'', κύριε/κυρία Ανώνυμε μας ζαλίσατε με την ανορθογραφία. Εχετε κάποια ιδέα ή πρόταση για το πως να μην καταλήξουν στον Κυνοκομείο ή μπορείτε να προσφέρετε εσείς κάποια βοήθεια? Τα μη εποικοδομητικά σχόλια δεν βοηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/13 18:29

      η ορθογραφια μου σας εθιξε-πειραξε...??? Βρε αντε μαζευτε τα εκατονταδες αδεσποτα απτους δρομους...κ μετα κρινετε με....κ ΝΑΙ ειμουν καποτε εθελλοντης ...κ γνωριζω πολυ καλα τη ΒΡΩΜΙΑ ΟΛΗ...οποτε μη μου πουλατε υφακη....απο ΛΟΓΙΑ κ ΜΕΛΛΟΔΡΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΗ...Τωρα σας επιασε κλαψα...με τα κουταβια των τσιγγανων.....με τα τοοοοοσα αλλα αδεσποτα σκυλια κινουμενοι σκελετοι...αυτοι δεεεε σας νοιαζει????Αρεε υποκρισια ....Αυτος που αγαπαει τα ζωα τα βοηθαει χωρις να ζητα επαινους δημοσιος..κ ουτε να ζητιανευει γεινοντας κουραστικος...κ πουλωντας υφακη....ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑς...Κ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΕΙς Κ ΑΝΩΝΥΜΟΙ....Κ επιμενω ξανα στην ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ...την ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ...Σας βοηθαμε...μας εγγυηστε οτι τα συγκεκριμενα σκυλια ΟΛΑ τους θα υοθετηθουν...κ οχι να θανατωθουν εν νυχτος ..επικαλλουμενοι μετα ΤΑΧΑ ΜΟΥ...επιδημια στο χωρο φιλοξενησεις ως αιτια θανατου???Ας μην κοροιδευομαστε....Φτιαξτε ενα σωστο χωρο ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑς ...κ οχι η παραγκα του ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...για να σας παρουμε κ στα σοβαρα!!!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος24/7/13 13:42

    μου δημιουργεί τόση θλίψη το γεγονός ότι ένα αδιαμφισβήτητα θετικό γεγονός, όπως μία πράξη ακτιβισμού και αλτρουισμού, πυροδοτεί κακεντρεχή, μικρόψυχα και μικρόμυαλα σχόλια του τύπου "τι θα γίνουν τα υπόλοιπα", "τι θα συμβεί στο κυνοκομείο", "τι θα συμβεί στους νεαρούς αθίγγανους" κτλ. Αυτού του τύπου ο αυτιστικός συλλογισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε περίπτωση ανθρωποκτονίας από πρόθεση ως εξής: "γιατί να τιμωρηθεί ο δράστης, εφόσον δεν συλλαμβάνονται όλοι οι δολοφόνοι;" Έλεος πια με την τόση κακομοιριά! η Δανέζα έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξουν όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική, καλή θέληση, σεβασμό στη ζωή, σεβασμό στην έννοια του νομίμου. Η οικονομική εκμετάλλευση ζώων συντροφιάς ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Τελεία και παύλα. Η κατοχή σκύλων από τους αθίγγανους είναι παράνομη (χωρίς τσιπ, χωρίς βιβλιάριο, χωρίς εμβολιασμό, χωρίς τήρηση των ζώων σε υγιή κατάσταση κτλ). Στοιχειοθετεί αδιαμφισβήτηση κακοποίηση ζώου, η οποία τιμωρείται από τον νόμο. Εφόσον οι αρχές δεν διαθέτουν τα μέσα για να πατάξουν το φαινόμενο (υποχρηματοδότηση κυνοκομείων κτλ), αναλαμβάνουν οι ακτιβιστές. Αντί να επικροτούν, κάποιοι με την μιζέρια και την ανοησία που τους διέπει, το σχολιάζουν δυσμενώς. Όσον αφορά τους ίδιους τους ανήλικους επαίτες, σαφώς είναι θύματα μίας μαφίας που τα εξωθεί στην επαιτεία, γεγονός που συνιστά μία μορφή ανθρώπινου trafficking και σύγχρονης δουλείας. Σαφώς η πολιτεία έπρεπε να μεριμνά ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στην παιδικότητα. Αν όμως κάποιος έπαιρνε τον ανήλικο επαίτη από τον δρόμο, δε θα ήταν πλέον ακτιβιστής, θα ήταν απαγωγέας. Εύγε στην Δανέζα. Εύγε σε όποιον περιορίζει τον πόνο και την αδικία γύρω μας. Εύγε σε όποιον βάζει το λιθαράκι του ώστε αυτός ο κόσμος να γίνει λιγότερο αβάσταχτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/7/13 22:05

    επειδη δεν μενω στην ροδο θελω να ξερω αν δω ενα γυφτακι να εχει ενα κουταβι και του το παρω θα μου επιτεθει;και οι περαστικοι,οι γυρω καταστηματαρχες μενουν απαθεις;ειναι φυσιολογικα πραγματα αυτα;ποιος εδωσε τετοια δικαιωματα στους γυφτους;και γιατι ειστε τρομοκρατημενοι;παρτε μια σανιδα και κυνηγηστε τους εσεις,μια δυο φορες να δουμε ποιος θα φοβαται ποιον μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δωστε μου παρακαλω ενα τηλεφωνο που θα μπορουσα να παρω τηλεφωνο μολις δω τσιγγανο με κουταβι?βλεπω αρκετα στην παλια πολη και στην κολωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *