Η Huffington Post προτρέπει τους τουρίστες να γευτούν το ελληνικό φαγητό αλλά...
τους δίνει και μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να έχουν τον νου τους για να μην τους ξεγελάσουν κάποιοι Έλληνες εστιάτορες και ταβερνιάρηδες.
Καλύτερα να αποφύγεις τις μικρές τηγανητές νοστιμιές (κεφτεδάκια, μικρά ψάρια, πατάτες κ.ά.), γιατί πολλές φορές είναι προτηγανισμένα και ξαναζεσταίνονται.
Μη βιαστείς να καταβροχθίσεις τον πρώτο μουσακά που θα βρεις μπροστά σου, επειδή έχει σοβαρές πιθανότητες να μην είναι φρέσκος αλλά κατεψυγμένος και ζεσταμένος.
Προσοχή στα εστιατόρια που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τα πάντα όλα (από πίτσα και χάμπουργκερ έως γεμιστά και καλαμαράκια), επειδή συνήθως σερβίρουν μέτριας ποιότητας φαγητό. Δύσκολο να υπάρχει καλή ποιότητα και φρεσκάδα σε όλη αυτή την ποικιλία.
Να προσέχεις τον Έλληνα σερβιτόρο (των τουριστικών περιοχών) ο οποίος προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει για να σε παρασύρει να προτιμήσεις το συγκεκριμένο εστιατόριο κραδαίνοντας στο χέρι έναν τεράστιο κατάλογο (μενού). Ενδέχεται το συγκεκριμένο εστιατόριο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην υποσχόμενη ποικιλία και ποιότητα και να ψαρεύει πελάτες με αυτόν τον τρόπο.
Οι πιο ασφαλείς τροφές (ως προς την εγγυημένη ποιότητα) είναι συνήθως η ελληνική σαλάτα, το τζατζίκι, η φάβα, τα χόρτα, η φέτα, οι παστές ή μαριναρισμένες σαρδέλες (και ο γαύρος), τα λαδερά
Πηγή
Parapona-Rodou
τους δίνει και μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να έχουν τον νου τους για να μην τους ξεγελάσουν κάποιοι Έλληνες εστιάτορες και ταβερνιάρηδες.
Καλύτερα να αποφύγεις τις μικρές τηγανητές νοστιμιές (κεφτεδάκια, μικρά ψάρια, πατάτες κ.ά.), γιατί πολλές φορές είναι προτηγανισμένα και ξαναζεσταίνονται.
Μη βιαστείς να καταβροχθίσεις τον πρώτο μουσακά που θα βρεις μπροστά σου, επειδή έχει σοβαρές πιθανότητες να μην είναι φρέσκος αλλά κατεψυγμένος και ζεσταμένος.
Προσοχή στα εστιατόρια που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τα πάντα όλα (από πίτσα και χάμπουργκερ έως γεμιστά και καλαμαράκια), επειδή συνήθως σερβίρουν μέτριας ποιότητας φαγητό. Δύσκολο να υπάρχει καλή ποιότητα και φρεσκάδα σε όλη αυτή την ποικιλία.
Να προσέχεις τον Έλληνα σερβιτόρο (των τουριστικών περιοχών) ο οποίος προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει για να σε παρασύρει να προτιμήσεις το συγκεκριμένο εστιατόριο κραδαίνοντας στο χέρι έναν τεράστιο κατάλογο (μενού). Ενδέχεται το συγκεκριμένο εστιατόριο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην υποσχόμενη ποικιλία και ποιότητα και να ψαρεύει πελάτες με αυτόν τον τρόπο.
Οι πιο ασφαλείς τροφές (ως προς την εγγυημένη ποιότητα) είναι συνήθως η ελληνική σαλάτα, το τζατζίκι, η φάβα, τα χόρτα, η φέτα, οι παστές ή μαριναρισμένες σαρδέλες (και ο γαύρος), τα λαδερά
Πηγή
Parapona-Rodou
Δεν έχουν και άδικο. Οταν βλέπεις καμια εκατοσταριά πιάτα στον κατάλογο σύγουρα το 90% είναι κατεψυγμένα και ζεσταμένα στα μικροκύματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ το τσατσικι δεν ειναι έτοιμο αγορασμένο. Για τα all inclusive που σερβιρουνε τα ξενοδοχεία δεν αναφέρουν τιποτα? Που ειναι σκέτη σαβούρα και λιγμενα και μαϊμού προϊόντα , και τούς βλέπεις που κάνουνε μετο .εκει δεν λενε τιποτα?
ΑπάντησηΔιαγραφή