ροή ειδήσεων

Καταφύγιο για θαλάσσια θηλαστικά η Κάρπαθος

Καταφύγιο για θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια και μεσογειακές φώκιες αποτελούν τα τελευταία χρόνια οι μικροί κολπίσκοι στην Κάρπαθο...


Καταφύγιο για θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια και μεσογειακές φώκιες αποτελούν τα τελευταία χρόνια οι μικροί κολπίσκοι στην Κάρπαθο.
Μεγάλη έκταση του νησιού ανήκει σε δίκτυο προστατευόμενων περιοχών όμως το κυριότερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η άναρχη δόμηση και οι αυθαίρετες κατασκευές.
Στις αρχές του καλοκαιριού άγνωστοι κατάφεραν να φτιάξουν ακόμα και μια τσιμεντένια μαρίνα στην παραλία Άπελλα, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες.

Το βραχώδες αλλά παλαιότερα καταπράσινο νησί, που όμως έχει πλέον καεί σε ένα μικρό μέρος του κυρίως στα νότια, χαρακτηρίζεται από τις ψηλές βουνοκορφές του, οι οποίες αγγίζουν τα 1220μ.
Έτσι, το έντονο ανάγλυφο του νησιού χαρίζει στον επισκέπτη τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζοντας την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας. Ψηλά βουνά απ' τη μια και απότομες χαράδρες από την άλλη. Στα βράχια και τις βραχώδεις ακτές υπάρχουν ο Μαυροπετρίτης και ο Αιγιόγλαρος, δύο υπό εξαφάνιση είδη πουλιών. Η Κάρπαθος είναι και πέρασμα αποδημητικών πτηνών.
Στα βόρεια του νησιού εκτείνεται η ακατοίκητη νησίδα Σαρία, με την οποία η Κάρπαθος παλαιότερα ήταν ενωμένη.
skai.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *