ροή ειδήσεων

Μαρμαρίς Τουρκίας: Επιδημία σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος τουριστριών

Δυο ακόμη κρούσματα που αφορούν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον Βρετανίδων τουριστριών φέρνουν και πάλι, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, στη δημοσιότητα το -κατά τα άλλα- υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μαρμαρά στην Τουρκία....


Μπήκε για διάρρηξη και «καθ' οδόν» αποφάσισε να βιάσει

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε όταν o Τούρκος K. Harun μπήκε τη νύχτα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μια 28χρονη κοπέλα με σκοπό να κλέψει. Κατά τη διάρκεια όμως της διάρρηξης, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή του, είδε τη Βρετανίδα να κοιμάται ημίγυμνη και θέλησε να τη βιάσει. (!)

Η γυναίκα ξύπνησε έντρομη και όταν συνειδητοποίησε τι συμβαίνει άρχισε να ουρλιάζει, κάτι που όμως εξαγρίωσε τον επίδοξο βιαστή της, ο οποίος άρχισε να την απειλεί με το μαχαίρι που έφερε μαζί του. Ακολούθησε πάλη και το θύμα, παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε, κατάφερε ισχυρές δαγκωματιές στο χέρι του δράστη καθώς και ένα ισχυρό χτύπημα στη βουβωνική του περιοχή, κάτι που τελικά εξουδετέρωσε τον Τούρκο βιαστή, ρίχνοντάς τον στο πάτωμα με αφόρητους πόνους.

Μετά από αυτό, η Βρετανίδα που είχε πάει στον Μαρμαρά για διακοπές και τελικά βίωσε έναν εφιάλτη, βρήκε χρόνο και κλειδώθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματος, ουρλιάζοντας και καλώντας για βοήθεια. Τις φωνές της άκουσαν οι γείτονες οι οποίοι, παρότι ακόμη νύκτα, έτρωγαν πρωινό στη βεράντα λόγω του Ραμαζανιού, που δεν επιτρέπει στους Μουσουλμάνους να φάνε μετά την ανατολή του ηλίου.

Αυτοί ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία, που τελικά και συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος αρνήθηκε την απόπειρα βιασμού, κάτι που όμως είναι εύκολο όπως ισχυρίζονται οι Αρχές να αποδειχτεί μετά από αναλύσεις dna και του αίματος από τις δαγκωματιές που κατάφερε το θύμα στα χέρια του. Λίγο αργότερα προέκυψε πως ο K. Harun, ο οποίος ήταν από το Ικόνιο, είχε ένα εξαιρετικά βαρύ ποινικό μητρώο με οκτώ (!) καταδίκες για βιασμούς, ληστείες και διαρρήξεις...



O K. Ηarun αιμόφυρτος λίγο μετά την απόπειρα βιασμού της Βρετανίδας, κατά τη στιγμή της σύλληψής του

Η δεύτερη όμως Βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση δεν στάθηκε τόσο τυχερή, καθώς ο δράστης κατάφερε να ολοκληρώσει τη βάρβαρη πράξη του. Το θύμα ήταν μια κοπέλα 21 ετών και βιάστηκε από έναν οδηγό ταξί.

Οδηγός ταξί βίασε νεαρή κοπέλα

Η 21χρονη μπήκε στο ταξί του βιαστή της πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο όπου διέμενε. Του ζήτησε να τη μεταφέρει σε κάποιο προορισμό, καθ' οδόν όμως συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να πάρει μαζί της χρήματα, κάτι που έκανε το λάθος να του το πει. Ο οδηγός τότε της «πρότεινε» να «πατσίσουν» την κούρσα αν του επέτρεπε «να τη φιλήσει και να τη χαϊδέψει».

Όπως ήταν επόμενο, το νεαρό κορίτσι αντέδρασε και τότε ο οδηγός οδήγησε το ταξί του σε κάποια ερημική τοποθεσία, όπου και τη βίασε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, για να την εγκαταλείψει λίγο αργότερα στο σημείο του εγκλήματος.

Σε τραγική σωματική αλλά και ψυχική κατάσταση, η κοπέλα κατάφερε να φτάσει μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα όπου και κατήγγειλε τον βιασμό της. Λίγο αργότερα ο βιαστής οδηγός ταξί συνελήφθη, για να επικαλεστεί το πλέον σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις, πως δηλαδή «όντως είχε σεξουαλική επαφή με τη νεαρή Βρετανίδα, ωστόσο το σεξ ήταν συναινετικό», κάτι που ωστόσο δεν έγινε πιστευτό ούτε από τους αξιωματικούς αλλά ούτε και από τον τοπικό εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της βίαιης αρπαγής και του βιασμού.



Μετά και από αυτά τα περιστατικά, η κοινή γνώμη της Τουρκίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένη αλλά και εξοργισμένη, καθώς τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων κατά των γυναικών στον Μαρμαρά παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, κάτι που -πέρα απ' όλα τα άλλα- αποτελεί και τεράστια δυσφήμηση για μια περιοχή που ζει σχεδόν αποκλειστικά από τους ξένους τουρίστες.

Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες μέρες πριν την παγκόσμια κοινή γνώμη είχε απασχολήσει η υπόθεση της 16χρονης Faiy που είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον 21 ετών σεσημασμένο κακοποιό Murat Ertani, με αίσια ευτυχώς κατάληξη για την κοπέλα.

Μαρμαράς Τουρκία: Σεξουαλική βία δίχως τέλος

Εξαιρετική ανησυχία προκαλούν στις Αστυνομικές Αρχές τις Τουρκίας, τα αλλεπάλληλα κρούσματα σεξουαλικής βίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μαρμαρά και όλα σε βάρος γυναικών από τη Βρετανία που ταξίδεψαν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα για να χαρούν τις διακοπές τους.

Λίγες μέρες λοιπόν μετά από την απαγωγή μιας 17χρονης από υπάλληλο ξενοδοχείου, ένα βιασμό γυναίκας μέσα σε ταξί, και επίθεση με μαχαίρι σε βάρος άλλης με σκοπό τη ληστεία και τον βιασμό, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να προστεθεί, βάζοντας τον Μαρμαρά όλο και πιό ψηλά στη μαύρη λίστα των Βρετανικών Αρχών, που τώρα δίνουν ειδικές οδηγίες για όσους πολίτες αποφασίζουν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο μέρος.



Ο 27χρονος βιαστής Ziya Bozkurt

Το τέταρτο κρούσμα σεξουαλικής βίας συνέβη προχθές, με τον βιασμό μιας 40χρονης τουρίστριας από τον 27χρονο μασέρ του ξενοδοχείου. Η γυναίκα βρισκόταν στον χώρο spa συγκεκριμένου ξενοδοχείου και είχε κάνει άλλες δύο φορές μασάζ από τον ίδιο άνδρα τουρκικής υπηκοότητος, χωρίς ωστόσο, όπως η ίδια δήλωσε να έχει συμβεί κάτι ύποπτο. 

Την τρίτη φορά όμως ο άνδρας επιτέθηκε και κατάφερε να βιάσει τη γυναίκα, η οποία λίγο αργότερα βγήκε τρέχοντας στους διαδρόμους του ξενοδοχείου εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου έσπευσε αμέσως να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα ενώ λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος ωστόσο, το προσφιλές σε όσους κατά κανόνα προβαίνουν σε αυτό το έγκλημα- πως η πράξη έγινε με κοινή συναίνεση...

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από τόσα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων, το Foreign Office εξέδωσε σχετική οδηγία προς τους Βρεττανούς που έχουν σκοπό να επισκεφθούν το συγκεκριμένο μέρος, να λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφαλείας που θα ελάμβαναν και στο σπίτι τους, υποννοώντας πως τα ξενοδοχεία της συγκεκριμένης περιοχής δεν προσφέρουν την ελάχιστη ασφάλεια που υποτίθεται πως θα έπρεπε να παρέχουν.
Παύλος Κιρκασίδης
zougla.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *