ροή ειδήσεων

Εφιάλτης: Το ναρκωτικό "σιρόπι του βιασμού" ήρθε και στην Ελλάδα

- Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό νέας γενιάς
- Το "σιρόπι του βιασμού" μπαίνει στο ποτό ανυψοπίαστων γυναικών.....
- Είναι άχρωμο, άοσμο και άρα αόρατο
- Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο
- Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε εργαστήριο με τη νέα ναρκωτικη ουσία
- Τι λέει στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ
Συναγερμό σήμανε η είδηση οτι το "σιρόπι του βιασμού" ήρθε πια και στη χώρα μας καθώς εντοπίστηκε εργαστήριο στο σπίτι ενός 27χρονου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη στις 29/6/2013.

Η παρασθησιόγονα ουσία που έχει σαν βάση την ουσία GHB μειώνει τις αντιστάσεις του ατόμου που το λαμβάνει με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι ευάλωτα στον βιασμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ"
Το "σιρόπι του βιασμού" ανήκει στα ναρκωτικά νέας γενιάς που ειναι πολύ επικινδυνα, όπως το sisha το οποίο περιέχει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και ειναι γνωστό ως "η κόκα των φτωχών".



Εχει σαν βάση την ουσία GHB και αναμιγνύεται και με άλλες συνθετικές ουσίες. Το ναρκωτικό αυτο είναι άχρωμο, άοσμο και άρα αόρατο οταν πέσει στο ποτό. Είναι συνεπώς μη ανιχνεύσιμο από τις ανυποψίαστες γυναίκες που μπορούν να πέσουν θύματα βιασμού.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Μανίνα Τερζίδου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά "αυτό το ναρκωτικό βρέθηκε και στην Ελλάδα και έχει ήδη μπει στον πίνακα των ελεγχομένων ουσιών ως παράνομη ουσία. Επειδή στην Ευρώπη έχουμε γύρω στα 280 νέα συνθετικά ναρκωτικά δεν ειναι δυνατόν ξεχωρίζουμε πάντοτε το ένα από το άλλο.

Θα πρέπει στην πρόληψη να έχουμε μια κοινή στάση σε όλες αυτές τις ουσίες. Είναι όλες επικίνδυνες, προκαλούν όλες άρση αναστολών. Δημιουργούν καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε συμπεριφορές που θα τις μετανοιώσουν μετά. Γι΄αυτό δε θα πρέπει να στεκόμαστε σε μια, σε δύο η σε τρεις ουσίες αλλά γενικά στα νέα συνθετικά ναρκωτικά.



ΤΟ "ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ
Τα συνθετικά ναρκωτικά νέας γενιάς είναι πολύ επικίνδυνα επισημαίνει η κυρία Τερζίδου καθώς "κανείς δεν ξέρει οταν παίρνει κάποια από αυτές τις ουσίες τι προσμίξεις έχει και ποσο επικίνδυνη μπορεί να είναι. Εχει και μακρυπόθεσμα και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα συνθετικά ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση η οποία μπορεί να επιφέρει και το θάνατο".

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
"Κάθε άτομο, κάθε γυναίκα, κάθε πολίτης πρέπει να προσέχει που καταναλώνει αλκοόλ. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο να καταλαβαίνουμε εάν πρόκειται για χωρο που διακινούνται τέτοιες ουσίες", είπε τέλος η κυρία Τερζίδου.

Δεν είναι τυχαίο οτι η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (ONUDC) εξέφρασε πριν λίγο καιρό την ανησυχία της για την αύξηση των "νέων ψυχοδραστικών ουσιών" κατά σχεδόν 50% σε δυόμισι χρόνια, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση των παραδοσιακών ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *