ροή ειδήσεων

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή
Υπαξιωματικός του Στρατού, κάτοικος του χωριού Ίστριο, άναψε μπάρμπεκιου και έκαψε 50.000 στρέμματα - Η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό του...
Σε ύφεση βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε το προηγούμενο Σάββατο στη Ρόδο, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο νησί. Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 39 οχήματα, 109 πυροσβέστες και 134 άτομα πεζοπόρο. Οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών τη μεγάλη φωτιά στο νησί προκάλεσε ένας στρατιωτικός, κάτοικος του χωριού Ίστριο της Ρόδου, από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 40χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς κατηγορείται για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, έχοντας κάψει περίπου 50.000 στρέμματα.

Καλύτερη είναι η εικόνα και όσον αφορά το πύρινο μέτωπο της Κρήτης, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Σε ύφεση βρίσκονται εξάλλου από τα ξημερώματα της Δευτέρας όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 14 άτομα, υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής και αναζωπυρώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι, ενώ οι φλόγες έφτασαν για μια ακόμη φορά κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Προειδοποίηση υψηλής επικινδυνότητας για την Τρίτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τον χάρτη με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς για την Τρίτη.

Η «υψηλή» επικινδυνότητα, 3η στην 5 επιπέδων κλίμακα, εντοπίζεται στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, τη Βοιωτία και την Εύβοια, το ΒΑ Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, αλλά και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.




















Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/13 13:39

    Μιας και καιει ακομα, ριξτε τον μπασταρδο μεσα στη φωτια να καει ζωντανος το πουτανοσπερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/13 21:39

    O proedros tis ethnofylakis o paxos poy itan???????na paradosei amesos to oplo toy giatii paranomos einai stin ethnofylaki mono gia parelaseis kai katatheseis stefanon einai o giotas paxo paraitisoyyyyyyy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *