ροή ειδήσεων

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει... Αυτά βλέπει η Μέρκελ και …βγαίνει από τα ρούχα της

Με πληρότητα 100% σάλπαραν τα πλοία από τον Πειραιά και τη Ραφήνα .
Όπου φύγει – φύγει αναχωρούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας για τα νησιά.... Αδειούχοι, φοιτητές και άνεργοι φεύγουν για μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακρυά από τον καύσωνα , το τσιμέντο της Αθήνας και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Από νωρίς το πρωί «βούλιαξε» ο Πειραιάς από αυτοκίνητα και εκδρομείς που έφθασαν στο μεγάλο λιμάνιμε κάθε συγκοινωνιακό Μέσο. Λίγο πριν από τις αναχωρήσεις των πλοίων για τις Δυτικές Κυκλάδες, ο προβλήτας απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην ακτή Μιαούλη θύμιζε... συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι περισσότεροι έφθασαν στον Πειραιά με μηχανάκια, λεωφορεία, ηλεκτρικό, προαστιακό αλλά και... ποδήλατα! Λιγότεροι προτίμησαν τα ταξί και τα αυτοκίνητα λόγω κόστους.
Η ίδια εικόνα επικράτησε τόσο στους προβλήτες αναχώρησης μπροστά από τον Ηλεκτρικό, με τους εκδρομείς που αναχωρούσαν για τις ανατολικές Κυκλάδες.

Αντιθέτως, στους προβλήτες αναχώρησης για την Κρήτη στον Άγιο Διονύσιο, για τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ακτή Βασιλειάδη και προς Δωδεκάνησα δίπλα στο νέο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας περισσότερα ήταν τα αυτοκίνητα και οι μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος από το μεγάλο λιμάνι, η πληρότητα των πλοίων φθάνει στο 100%.
Τα δρομολόγια
Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχουν προγραμματισθεί 42 δρομολόγια από τον Πειραιά, 30 από τη Ραφήνα και 12 από το Λαύριο. Ήδη έχουν αναχωρήσει περί τους 750 χιλιάδες επιβάτες προς τα νησιά του Αιγαίου ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 600 χιλιάδες εκδρομείς επέλεξαν να περάσουν λίγες ημέρες μακριά από την Αθήνα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, δηλαδή στην Αίγινα, τα Μέθανα και τον Πόρο. Ανάλογη εικόνα εμφανίζει και η Σαλαμίνα. Χαρακτηριστικά σήμερα, η ουρά των αυτοκινήτων προς το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού έφθανε από τα επιβατηγά – οχηματαγωγά μέχρι το ναό του Αγίου Γεωργίου στη λεωφόρο Δημοκρατίας.
Πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *