ροή ειδήσεων

Ξεκινά η πληρωμή του «φόρου των κορόιδων» - Τι μας περιμένει

Συνεχίζεται από την επόμενη βδομάδα το φορολογικό τσουνάμι εις βάρος των φορολογουμένων, που επιβαρύνεται από τις παλινωδίες του ελληνικού Δημοσίου και την αδυναμία του να λειτουργήσει με σύγχρονες υποδομές... Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, ξεκινά, η αποστολή των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το φορολογικό έτος 2011-2012.
Η καταβολή του φόρου προβλέπεται να γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις και αφορά συνολικά 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, για τους οποίους ο Γολγοθάς όμως δε σταματά εκεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για την περίοδο 2012-2013 που θα πρέπει να εξοφληθεί σε 5 δόσεις, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους έτσι και αλλιώς γονατισμένους Έλληνες. Πριν λίγες ημέρες πάντως, η δημοσίευση των πινάκων αντικειμενικών αξιών, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, μιας και περιοχές όπως η Δάφνη εμφανίζονται ακριβότερες από την Κηφισιά και την Εκάλη, γεγονός που επιβαρύνει δυσανάλογα τους φορολογούμενους
Ποιοι επιβαρύνονται με τον ΦΑΠ
Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλης οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.
Ο φόρος των κορόιδων
Ιστορικά ο ΦΑΠ, αποτελεί μέτρο έκτακτης ανάγκης σε περιόδους που το Δημόσιο χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Πρώτη φορά στη ζωή των Ελλήνων εισήχθη το 1975 και έμεινε στην ιστορία ως ο "Φόρος των κορόιδων". Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες ονομασίες για την είσπραξη φόρων σχετικά με ακίνητα με χαρακτηριστικότερες τις: ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας), Ε.Τ.ΑΚ (Έκτακτο Τέλος ΑΚινήτων). Από το 2014 πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ενοποιήσει τους φόρους για την ακίνητη περιουσία με βασικό ζητούμενο βέβαια για τους μικροϊδιοκτήτες την ύπαρξη αφορολογήτου ορίου προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν ανάσα από τα συνεχή φορολογικά μέτρα.
Αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)
Η ένωση των ιδιοκτητών ακινήτων, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της, είναι κάθετα αντίθετη στην εξοντωτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προτείνοντας «να ισχύσει αυτοτελής φορολόγηση κάθε ακινήτου των φυσικών προσώπων με χαμηλό φορολογικό συντελεστή που δεν θα υπερβαίνει κατ' ανώτατο όριο το συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (0,6%) και κατάργηση κάθε άλλου ετήσιου φόρου κατοχής ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΕΤΑ & ΤΑΠ)».
newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/13 22:18

    Ντροπή σου αχάριστε λαέ.
    Καμμένος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι
    Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
    «Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει»
    Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
    «Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά. Η επίθεση στην αξιοπρέπεια του Έλληνα πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    Όσον αφορά τη δήλωση της κα Γιαταγάνα, περί θανατικής ποινής, ανέφερε πως ήταν μία ακραία έκφραση και υποδήλωνε την ατιμωρησία στο ελληνικό κράτος.

    ΣΧΟΛΙΟ: Κι ύστερα περιμένεις καλοσύνη και ..επανάσταση, από ένα λαό που ΔΕΝ(;) συγκινείται με τίποτε.
    Πέντε παιδιά έχει ο πρώην γαμπρός της ΦΑΓΕ και ιδιοκτήτης κατά 50% της Α.Ε ΚΑΜΜΕΝΟΣ- DAIHATSU και Λοιπές εισαγωγές, και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν πρότεινε να ανοίξουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό , μία τράπεζα κρέατος, ένα ψυγείο για ΣΟΥΣΙ και λοιπά ορεκτικά.
    Ντροπή σου αχάριστε λαέ. Τον άνθρωπο που ..συνέλαβε τον Ανδρέα Παπανδρέου να ‘’συνουσιάζεται’’ γυμνός στην οδό Πανεπιστημίου με την ..17 Νοέμβρη, και απάλλαξε την Ελλάδα από την τρομοκρατία, και δεν τον βοήθησες μια και υποφέρει με ΠΕΝΤΕ παιδιά, να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν και ΔΩΡΕΑΝ προφυλακτικά;
    Τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά άμα μεγαλώσουν; Το επάγγελμα του Πάνου; Θα κάνουν κόμμα ;
    Κι αν..ζαλίζονται στη θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/13 22:19

    ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ...ΚΑΜΜΕΝΟΥ...!!!

    «ΑΔΗΛΩΤΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ...!!!

    Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει τελικά το σκάφος αναψυχής με το όνομα «Ηλιάτορας», ξεκινά το Υπουργείο Οικονομικών.
    Κατά δήλωση Πάνου Καμμένου, το σκάφος αυτό ανήκει στον πατέρα του, αλλά στο παρελθόν το χρησιμοποιούσε και ο... ίδιος...!!!
    Ο Βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι το σκάφος ανήκει στον ίδιο τον Καμμένο και όχι στον πατέρα του και δεν το έχει δηλώσει ποτέ στο «πόθεν έσχες» του, επειδή ανήκει σε υπεράκτια εταιρεία.
    ***********************
    Το Υπουργείο Οικονομικών λοιπόν αποφάσισε να δώσει λύση στον «γρίφο» και να διεξαγάγει έρευνα για το ζήτημα, καθώς από μια πρώτη ματιά διεπίστωσε ότι τέτοιο σκάφος δεν έχει δηλωθεί ούτε από τον Π. Καμμένο αλλά ούτε και από τον πατέρα του.
    ***********************
    Αν αυτό αποδειχθεί και από την έρευνα, τότε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει σε μπελάδες…
    ---------------------
    Βηματοδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/7/13 22:21

    Παπαρολόγος Χαραδαβέλλας.
    Στην Ελλάδα της κρίσης, το αντίδοτο είναι ο Χαρδαβέλλας!
    Μετά από 2 και βάλε χρόνια απουσίας από την επικαιρότητα, θεωρώ πως ο Κώστας Χαρδαβέλλας με την εκπομπή του Πύλες του Ανεξήγητου τελικά επιτελούσε κοινωνικό έργο! Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί το σχόλιό μου, νομίζω πως επιτελούσε ανάλογο έργο με τις τσόντες και τα στριπτιζάδικα, όπου κάποιος ικανοποιεί κάποιες άμεσες ανάγκες …υπαρξιακών αναζητήσεων χωρίς να ξεφεύγει ή να προκαλεί κακό στο κοινωνικό σύνολο.
    Κάθε Σάββατο βράδυ λοιπόν, ώστε να μπορούν να ξενυχτίσουν ακόμη κι όσοι την επομένη είχαν πρωινό ξύπνημα για την εκκλησία, ο κόσμος ταξίδευε στον μαγικό κόσμο της φαντασιοπληξίας και της παπαρολογίας σε ορισμένες περιπτώσεις ή στον κόσμο της αναζήτησης, για όποιον προτιμά αυτή την περιγραφή. Σήμερα, 2 χρόνια μετά η μόνη διέξοδος ορισμένων για φυγή από την πραγματικότητα είναι να τα σπάνε στο Σύνταγμα, να ουρλιάζουν εναντίον των μνημονίων και των κακών ναζί Γερμανών που μας κλέβουν ή να αυτοκτονούν!
    Οι οικείες φιγούρες του παλαίμαχου Κώστα Χαρδαβέλλα, της όμορφης Ολγας Τάντου και του κοντοχωριανού μου (από την Καβάλα) Γιάννη Μούτσου όμως νομίζω πως χαλάρωναν τα ήθη και τα πάθη και σήμερα πολλοί πολίτες θα μπορούσαν αντί να απελπίζονται και να τα σπάνε ή αντί να κρεμιούνται, να ασχολούνται με Βρυλ, Θρυλ, μαγικές σπηλιές και ιπτάμενες γαρδούμπες. Ο κόσμος των παραμυθιών είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά παιδιά κάθε ηλικίας και νομίζω πως η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα είναι αναγκαία στην κοινωνία όσο ποτέ.
    Αν μη τι άλλο, από τις επικίνδυνες αρλούμπες και τις παραμυθολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα δελτία αλητείας και προπαγάνδας στα μισθωμένα βοθροκάναλα, καλύτερα τα ούφο και οι νεράιδες!
    Σωτήρης Μπουζάρας
    ΣΧΟΛΙΟ: Έχει δίκιο ο φίλος Κώστας να εκφράζεται τόσο περίεργα βρώμικα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τόσα χρόνια, τόσα βιβλία, τόσα Πανεπιστήμια και..πάει το μυαλό θόλωσε. Πολύ νομίζετε πως θέλει; Ύστερα εκείνο το τραγικό που τον βρήκε; Είναι εύκολο να ‘’ χάσεις’’ εφτακόσια τόσα χιλιάρικα(700.000) Ευρώ το χρόνο; Τόσα πλήρωνε ο Κουρής με τα δικά μου δανεικά και αγύριστα τον Κωστάκη, να πιάσει ένα UFO και να το κλείσει ο Κουρής στο ..Μουσείο και να κόβει εισιτήρια.
    [[700.000 Ευρώ]] το χρόνο και ευτυχώς που ο Κώστας νιώθει και συμπαρίσταται σε κάθε πάσχοντα που παίρνει 400 ευρώ το μήνα, όταν ο Κωστάκης ο χορευταράς έπαιρνε 60.000 το μήνα !!! για δημιουργία ‘’διπλωματικών’’ σχέσεων με τους… εξωγήινους…
    Α, ΡΕ Παπανδρέου τι έκανες; Και τώρα τα UFO κάθε βράδυ πως θα κοιμούνται …μόνα τους;
    Και ο Κώστας μας που θα βρεί άλλα UFO να τον πληρώνουν (700.000 Ευρώ) για να βρεί …τα άλλα UFO τώρα που ο Κουρής..κουρεύεται από το Δημόσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *