ροή ειδήσεων

Έρχονται βαριές... καμπάνες για τους κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους

Πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και κούρεμα των αποδοχών περιμένουν τους δημοσίους υπαλλήλους που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσιάζουν από την υπηρεσία τους. Οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όπως...
προκύπτει από την τελευταία έκθεσή τους, έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου ψάρεψαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι την είχαν κοπανήσει από τις θέσεις τους και οι εντεταλμένοι προϊστάμενοί τους έκαναν τα στραβά μάτια.

Μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας ότι «η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στον δημόσιο τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητά του».

«Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε η αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός. Επιχειρώντας να δώσει το καλό παράδειγμα άρχισε από τα του... οίκου του. Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή «στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Εκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες τον μήνα».


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/13 12:49

    «η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στον δημόσιο τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητά του».
    Τώρα μας έπεισες. Τόσα χρόνια βολεύατε ημέτερους για τα ψηφουλάκια και έπρεπε να φέρετε την Τροϊκα για να κάνει τομές στην δημόσια
    διοίκηση γιατί εσείς δεν τολμούσατε φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Διατυμπανίζτε βέβαια ότι "προέχει το συμφέρον της πατρίδας" και παρόμοιες παπαριές για να ρίξετε στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/13 14:20

      επιτελους ενας γραφει σωστα εδω μεσα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/13 18:15

    Σας εχουνε γραμμενους κε Μητσοτακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/13 20:20

    Η πολιτεία δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αποπροσανατολίζει λέγοντας για δημοσίους υπαλλήλους που πήραν αναρρωτικές, χαρακτηρίζοντας τους ως κοπανατζήδες. Κάθε άνθρωπος έχει την ατυχία να ασθενήσει. Ο υπάλληλος υποβάλλει αίτηση στην υπηρεσία του μαζί με την γνωμάτευση από νοσοκομείο. κατόπιν εξετάζεται ο υπάλληλος από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή. Εάν η υπηρεσία του υπαλλήλου δεν έστειλε γιατρό στο σπίτι του, δεν φταίει γι’ αυτό ο υπάλληλος, αλλά η υπηρεσία του. Γιατί το κράτος εν όψη απολύσεων διαστρεβλώνει τα πιο πάνω; Θέλει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και παράλληλα να διασώσει τους χιλιάδες παράνομα προσληφθέντες τα 14 τελευταία χρόνια, που τους έκαναν αορίστου χρόνου, με ψεύτικες προϋπηρεσίες, όπως σε ΑΕΙ στην Αθήνα, που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ.. Οι επινοήσεις, οι μεθοδεύσεις, και η προπαγάνδα τους είναι ανεξάντλητη. Έφτασαν στο σημείο δόλια να ξαναστήσουν τον Καιάδα για υπαλλήλους που είχαν την ατυχία να ασθενήσουν (από ίωση μέχρι καρκίνο). Υποβολείς όλων αυτών οι μεγαλοεπίορκοι, που έκαναν αυτές τις προσλήψεις. Αυτά αν δεν είναι βρώμικη προπαγάνδα, διασύροντας ασθενείς, τότε τι είναι; Να διώξουν και να απολύσουν τους πιο πάνω παράνομα προσληφθέντες, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή (αυτά πάνε παρέα). Όμως είναι αμετανόητοι και αδίστακτοι, ότι μπορούν μηχανορραφούν για να τους σώσουν τους ημέτερους. Εξάλλου με αυτές τις μεθόδους κατέστρεψαν την Ελλάδα. Δεν αλλάζουν, ότι και να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *