ροή ειδήσεων

Περιφερειακά νοσοκομεια στο "κόκκινο" - βιντεο

Οριακά λειτουργούν πολλά νοσοκομεία ανά τη χώρα, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υλικά, με κυριότερα τα προβλήματα στα νησιά όπου το καλοκαίρι επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες...
Ενδεικτικά, στο Γενικό νοσοκομείο της Ρόδου την τελευταία εβδομάδα σταμάτησε να λειτουργεί μια από τις θέσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή από 7 έγιναν 6, καθώς έληξε η σύμβαση σε δύο νοσοκόμες, ενώ δύο άλλες μόνιμες μετανάστευσαν στη Γερμανία.

Το μικροβιολογικό τμήμα του εκεί νοσοκομείου λειτουργεί χάρη στις δωρεές των κατοίκων, καθώς χρήματα για αναλώσιμα δεν υπάρχουν. Οι κλινικές λειτουργούν οριακά λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλα είναι τα κενά σε γιατρούς στο περιφερειακό ιατρείο και στα αγροτικά ιατρεία του νησιού.
Στο νοσοκομείο της Λήμνου δεν υπάρχει παθολόγος, μεγάλα όμως είναι τα κενά σε γιατρούς σε όλες τις κλινικές της πρώτης γραμμής. Επιπλέον, επεμβάσεις που χρειάζονται δύο χειρουργούς για να γίνουν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, κι έτσι οι ασθενείς αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα, ενώ επί δύο μήνες είχαν βγει εκτός τα 5 από τα 12 μηχανήματα που έχει η μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς δεν είχαν συντηρηθεί. Το πρόβλημα λύθηκε μόλις πριν από μια εβδομάδα.
Αντίστοιχα, το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης λειτουργεί με σημαντικά κενά σε ιατρικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε αναλώσιμα υλικά. Όπως έχει καταγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού, λόγω της υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων, πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα τουρκικά παράλια.

Την ίδια ώρα πάντως, παρά τις θέσεις που προκηρύσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές, οι γιατροί αποφεύγουν να πάνε να δουλέψουν σε νοσοκομεία των νησιών ή στα αγροτικά ιατρεία. Ενδεικτικά, από τις 16 θέσεις που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο για τις 5 που αφορούσαν το νοσοκομείο Ρόδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ .... ΕΔΩ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *