ροή ειδήσεων

Πέντε τρόποι για να μειώσετε ασφάλιστρα υγείας

Πλήθος προϊόντων για κάθε ανάγκη και για κάθε πορτοφόλι προσφέρει η ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία στην εποχή της κρίσης. Πώς με χαμηλό κόστος εξασφαλίζετε «αξιοπρεπείς» ιατρικές υπηρεσίες. Τα είδη των καλύψεων...
Πλήθος προϊόντων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι δυνατές ανάγκες και όλα τα πορτοφόλια προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στο μέτωπο της υγείας.

Σε μια περίοδο όπου το σύστημα της κοινωνικής υγείας εμφανίζει σοβαρά προβλήματα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες θεωρούν απαραίτητη την κατοχή ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας, ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο είναι το αν τελικά μπορούν να το πληρώσουν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ασφαλιστικές έχουν πολλαπλασιάσει τα προγράμματα που προσφέρουν και δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν «αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας» με σχετικά χαμηλό κόστος.

Μερικές από τις «συνταγές» που υπάρχουν προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ύψος του ετήσιου ασφάλιστρου είναι οι παρακάτω:

Πρώτον, κοιτάζουμε να περιορίσουμε το ύψος των παροχών του συμβολαίου μόνο σε αυτές που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Έτσι, φροντίζουμε το νέο μας συμβόλαιο να λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους φορείς ασφάλισης που ενδεχομένως διαθέτουμε, όπως κοινωνική ασφάλιση και πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης στην επιχείρηση όπου εργαζόμαστε.

Δεύτερον, αυξάνουμε το ποσό της απαλλαγής, δηλαδή το ποσό πάνω από το οποίο η ασφαλιστική εταιρεία θα κληθεί να καταβάλει για τη δαπάνη. Η λογική είναι πως μικρά σχετικά ποσά για ιατρικές δαπάνες θα μπορούσαμε -θεωρητικά τουλάχιστον- να τα καταβάλουμε από το μηνιαίο μας εισόδημα, ενώ αντίθετα θα πρέπει να ασφαλιστούμε έναντι δαπανών υγείας που υπερβαίνουν ένα ελάχιστου ύψους κόστος.

Τρίτον, επιλέγουμε τις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται η ασφαλιστική της επιλογής μας, γιατί σ' αυτές -λόγω οικονομιών κλίμακας- οι ασφαλιστικές καταβάλλουν μικρότερα ποσά και «επιστρέφουν» ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς στους ασφαλισμένους μέσω χαμηλότερου ασφαλίστρου.

Τέταρτον, ακόμη πιο φτηνά είναι συνήθως τα συμβόλαια που περιλαμβάνουν νοσηλεία σε κρατικά νοσοκομεία, σε δωμάτια όμως και πτέρυγες που διατίθενται αποκλειστικά για πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών.

Πέμπτον, εκμεταλλευόμαστε όπου είναι δυνατόν εκπτώσεις και διευκολύνσεις ασφαλιστικών (π.χ. περίπτωση ασφάλισης περισσότερων μελών ίδιας οικογένειας, ή πληρωμή ασφαλίστρων σε άτοκες δόσεις, ή ασφαλιστικά μπόνους μέσω προγραμμάτων όπως ο «ασφαλιστικός γονέας»).

Τα είδη των καλύψεων

Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες από τις τρεις παρακάτω καλύψεις:

Πρώτον, καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δεύτερον, καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τρίτον, παροχή οικονομικής βοήθειας με τη μορφή επιδόματος σε περίπτωση νοσηλείας ή χειρουργικής επέμβασης.

Έτσι, διάφορα προγράμματα προβλέπουν καταβολή ποσού: α) ανάλογα με τις μέρες νοσηλείας, β) ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασθένειας και της επέμβασης, γ) ανάλογα με έναν συνδυασμό αυτών των δύο, δ) εφάπαξ προκαθορισμένο επίδομα σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας.

Φυσικά, για όποιον επιθυμεί, μπορεί να ασφαλιστεί ακόμη και για άλλα πράγματα, όπως π.χ. για απώλεια εισοδήματος από ασθένεια (επίδομα σε περίπτωση πρόσκαιρης ή ολικής ανικανότητας για εργασία), για εξωνοσοκομειακές δαπάνες εξαιτίας ατυχήματος (ορθοπεδικοί γιατροί, ακτινογραφίες, φυσικοθεραπείες) και για προληπτικό έλεγχο (check up, προγεννητικός έλεγχος).

Λύσεις για όλα τα πορτοφόλια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι σήμερα σε θέση να προσφέρουν έναν ευρύ συνδυασμό προϊόντων, ανάλογα με το εισόδημα και τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Έτσι, υπάρχουν «προϊόντα πολυτελείας» τα οποία προσφέρουν πλήρεις καλύψεις και προνομιακές υπηρεσίες, προϊόντα που απευθύνονται στα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, αλλά και ασφαλιστικές λύσεις για χαμηλά εισοδήματα, οι οποίες ωστόσο περιέχουν ουσιαστικές και «αξιοπρεπείς» καλύψεις.

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη όλων των προϊόντων της αγοράς και η συζήτηση με τον ασφαλιστικό σύμβουλο της εμπιστοσύνης σας θα βοηθήσουν σημαντικά.
πηγή: euro2day


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/7/13 08:42

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
    Ο ¨ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ¨ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *