ροή ειδήσεων

Άνοιγμα και των franchise καταστημάτων την Κυριακή

Το άνοιγμα την Κυριακή και των franchise καταστημάτων, επιτρέπει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, αποδεχόμενος τροπολογία 25 Βουλευτών, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Την τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές από τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και θα απορριπτόταν μόνο αν την έκανε δεκτή η κυβέρνηση...
Μετά από ονομαστική ψηφοφορία το άρθρο 16 για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εγκρίθηκε με 52 «ναι» και 44 «όχι» σε σύνολο 96 ψηφισάντων βουλευτών.

Η τροπολογία είναι χειρόγραφη και αναφέρει ότι στα καταστήματα που απαγορεύεται να ανοίξουν Κυριακές ανήκουν και οι μικροκαταστηματάρχες με σύμβαση franchise με αποτέλεσμα «να αποκτούν προφανές μειονέκτημα σε σχέση με άλλους καταστηματάρχες παρόμοιας δραστηριότητας».

Έτσι προτείνουν «ειδικά οι συμβεβλημένοι με σύμβαση franchise πρέπει να εξαιρεθούν και να έχουν τις ίδιες δυνατότητες» με τους άλλους μικροκαταστηματάρχες, δηλαδή να ανοίγουν τις Κυριακές.

Επισημαίνεται ότι στην ονομαστική ψηφοφορία ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 16, αλλά συμφωνεί με την τροπολογία. Επίσης ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου υπέγραψε την τροπολογία για τα καταστήματα franchise, αλλά καταψήφισε συνολικά το άρθρο 16 στο οποίο είχε ενταχθεί η τροπολογία.

Έντονα αντέδρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς και του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, τονίζοντας ότι έρχεται τελευταία στιγμή και «από το παράθυρο». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται», είπε ο Π. Λαφαζάνης τονίζοντας ότι αποτελεί «σκάνδαλο τύπου Πάχτα» και ότι ουσιαστικά επιτρέπονται οι αλυσίδες να ανοίγουν τα καταστήματά τους. Ο Θ. Παφίλης έκανε λόγο για «κόλπα».

Απαράδεκτο να τεθεί σε ψηφοφορία, υπογράμμισε ο Ν. Μαριάς, σημειώνοντας ότι δεν συνοδεύεται η τροπολογία από Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. «Είναι λογική και σωστή η τροπολογία», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σ. Βούλτεψη, ζητώντας να τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης που έγινε δέκτης παραπόνων από την αντιπολίτευση, απάντησε ότι επιτρέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου και ότι θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αφού την δέχεται η κυβέρνηση.
πηγή: naftemporiki.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *