ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ: Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Google για 9 δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα [ΦΩΤΟ]

Την ώρα που ο πολιτισμός αλλά και σημαντικές εκφάνσεις της δια βίου εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη γνώση – όπως οι δημοτικές βιβλιοθήκες- οδηγούνται σε μαρασμό εξαιτίας της κρίσης, μια απίστευτη συνεργασία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης και γνώσης σε όλη τη χώρα...
Πρόκειται για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του μέλλοντος που σχεδιάζει τo Future Library, σε συνεργασία με την Google και με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

9 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες θα μεταμορφωθούν όχι μόνο αισθητικά αλλά και ουσιαστικά σε πραγματικές κυψέλες δημιουργίας και γνώσεις για νέους και εφήβους. Συγκεκριμένα ένα μέρος τους θα μεταμορφωθεί σε MEDIA Lab με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και σχεδιασμός των νέων χώρων έχει ήδη ολοκληρωθεί, η κατασκευή ξεκινά εντός του προσεχούς μηνός και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδευτούν για την νέα εποχή οι υπάλληλοι. Στην προσπάθεια αυτή του Future Library συμμετέχει και η Google. Στη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, μέσα από την οποία η Google θα παράσχει τεχνογνωσία στη σχεδίαση χώρων που προάγουν την δημιουργικότητα και την καινοτομία και θα ενισχύσει την εκπαίδευση των υπάλληλων των Βιβλιοθηκών σε θέματα βέλτιστης εκμετάλλευσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας.


Ο VP της εταιρίας A&M Architects που ανέλαβε το σχεδιασμό των MEDIA Labs, κ. Αλέξανδρος Κομνηνός, αναφέρει για τα MEDIA Labs: "Το σχεδιαστικό εργαλείο επιλογής οργανώνει σε ζώνες δραστηριοτήτων, όπως studio επεξεργασίας ήχου και εικόνας, ζώνη διαδραστικής συνεργασίας και δημιουργίας, ομαδικής και ατομικής μελέτης και επικοινωνίας. Στοχεύοντας έτσι, στην ενοποίηση του φυσικού με τον ψηφιακό χώρο μέσα από άνετους, εργονομικούς και ελκυστικούς χώρους που συνεργάζονται για την υποστήριξη αυτής της ιδέας".

Η κυρία Εύα Πολυζωγοπούλου, Επικεφαλής της Ομάδας Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος τονίζει: Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη να υποστηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες και τις δράσεις που θα εξοπλίσουν με τα αναγκαία εφόδια την κοινωνία για τον εικοστό πρώτο αιώνα. Αυτή η πίστη είναι που οδηγεί το Ίδρυμα να διαθέτει πάνω από το 60% των συνολικών του δωρεών σε προγράμματα για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τις τέχνες, πολλά από τα οποία απευθύνονται στους νέους και στην δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών.


Οι 9 Βιβλιοθήκες είναι : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας / Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς / Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου / Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης / Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων / Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου / Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας / Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης / Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *