ροή ειδήσεων

Παιχνίδια κατασκόπων! Αυτοί είναι κωδικοί παρακολούθησης από την NSA – Powell, Klondyke για την Ελλάδα

Δεν είναι να πέφτει κανείς από τα σύννεφα η αποκάλυψη πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν ό,τι... κινείται σε αυτόν τον πλανήτη. Μια-δυο κατασκοπικές ταινίες του Χόλιγουντ να έχει δει, είναι τουλάχιστον υποψιασμένος.

Αλλά, όπως και να το κάνει κανείς, είναι εντυπωσιακό να έρχονται στο φως μυστικά και ντοκουμέντα πως οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν ακόμη και τα... sms της Μέρκελ ή τις διπλωματικές αποστολές Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Ο εφιάλτης «Έντουαρντ Σνόουντεν» έχει κάνει τον Μπαράκ Ομπάμα να χάσει τον ύπνο του. Δεν ήθελε τέτοιες αποκαλύψεις να «στοιχειώσουν» την τελευταία του θητεία. Αλλά το πιθανότερο είναι πως σε λίγους μήνες δε θα τα θυμάται κανείς. Εκτός αν γίνουν ταινία...

Κωδικός Dropmire

Μετά το Spiegel έρχεται ο Guardian να... συμβάλει στην παγκόσμια πτώση από τα σύννεφα. Η βρετανική εφημερίδα έχει στα χέρια της έγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν για την επιχείρηση Dropmire, όπως ονομάστηκε η επιχείρηση παρακολούθησης της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον.

Έγγραφο του 2007 αποκαλύπτει πως το σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί κοριός σε φαξ που χρησιμοποιούσε η ευρωπαϊκή αποστολή. Σύμφωνα με την NSA, το συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιούνταν για να στέλνει σήματα στα υπουργεία Εξωτερικών κρατών – μελών της Ε.Ε.

Εκτός όμως από την αποστολή στην Ουάσινγκτον, στόχος έγινε και εκείνη που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, στόχος της παρακολούθησης της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουάσινγκτον ήταν η συλλογή πληροφοριών για τις διαφορές πολιτικής ως προς μεγάλα διεθνή ζητήματα και για άλλες διαφωνίες μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η λίστα των 38

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έφερε στο φως και έγγραφο όπου αναφέρονται οι 38 πρεσβείες και αποστολές που αποτελούσαν «στόχο» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Εκεί χρησιμοποιήθηκαν από κοριοί μέχρι ειδικές κεραίες για να πιάνουν... άλλα σήματα.

Εκτός από χώρες της Μέσης Ανατολής, παρακολουθούνταν και ευρωπαϊκές αποστολές, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας αλλά και κρατών όπως το Μεξικό, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.

Η λίστα με ημερομηνία Σεπτέμβριο του 2010 δεν αναφέρει τη Βρετανία, τη Γερμανία ή άλλες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες, γράφει ο Guardian.

Κωδικός...

Φυσικά, κάθε επιχείρηση παρακολούθησης που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι αυτή της NSA είχε κωδική ονομασία. Ιδού λοιπόν

Blackfoot: κωδική ονομασία της επιχείρησης παρακολούθησης της γαλλικής αποστολής στον ΟΗΕ

Wabash: κωδική ονομασία της επιχείρησης παρακολούθησης της γαλλικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον

Bruneau και Hemlock: κωδική ονομασία της επιχείρησης παρακολούθησης της ιταλικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον

Powell: κωδική ονομασία της επιχείρησης παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας στον ΟΗΕ

Klondyke: κωδική ονομασία της επιχείρησης παρακολούθησης της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον 
newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *