ροή ειδήσεων

Δείτε μερικά tips για το πού να κρύψετε τα λεφτά σας στο σπίτι και που όχι

Αυτό το ερώτημα το ακούω, όπως και σεις φαντάζομαι, μήνες τώρα να πλανάται γύρω μου, από ανθρώπους που έχουν ακόμη – προφανώς – λεφτά να κρύψουν!...
Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος να απαντήσει;
Μα ένας από αυτούς που σκοπεύουν να σου τα κλέψουν!
Έκανα αυτή τη σκέψη και σαν από θαύμα, στο θαυμαστό διαδίκτυο που βρίσκεις τα πάντα, βρήκα ακριβώς αυτό:
Κάποιος τύπος Jeffrey Strain το είχε κάνει ήδη!
Ακολουθούν μερικά tips – dos and don’ts, λοιπόν από έναν..συνεντευξιαζόμενο πρώην διαρρήκτη.
Στην ερώτηση λοιπόν: Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα λεφτά σου, ο “επαγγελματίας” απαντά:
Η τράπεζα!
Ο ρεπόρτερ επαναδιατυπώνει την ερώτηση, με τρόπο που βολεύει και εμάς, σε αυτή τη χώρα… που δε θέλουμε να μας τα κλέψουν οι τράπεζες, μια Παρασκευή βράδυ, σε μια χρεωκοπία:
Ποιο είναι το καλύτερο μέρος να κρύψεις τα λεφτά σου… μέσα στο ΣΠΙΤΙ;
Η απάντηση είναι ότι αν έχει αρκετό χρόνο, μάλλον θα τα βρει όπου και να είναι! Το θέμα είναι ότι θέλει να φύγει το συντομότερο από το σπίτι! Αν δε βρει κάτι, στα προφανή σημεία, λέει, θα κάνει άνω κάτω το σπίτι, μέχρι να βρει κάτι! (μην πάει τσάμπα η διάρρηξη!) Οπότε μία λύση είναι να υπάρχουν κάποια – λίγα – χρήματα σε προφανές σημείο, ώστε να τα πάρει και να ξεκουμπιστεί!
Στο θέμα μας όμως, σχετικά με το που πρέπει να τα κρύψουμε, οι προτάσεις του είναι:
Παιχνίδια και παιδικά δωμάτια! Μιας και είναι επίφοβο να υπάρχουν λεφτά σε μέρη που σκαλίζει ένα πιτσιρίκι (γιατί πιθανότατα θα τα βρεις κομματάκια) συνήθως το μυαλό τους δεν πάει εκεί!
Αν έχετε στο σπίτι χρηματοκιβώτιο (safe) το οποίο είναι προφανής στόχος, φροντίστε να το έχετε πακτωμένο, δεμένο, τσιμενταρισμένο, για να μην το σηκώσουν ολόκληρο!
Κονσέρβες και άλλα τέτοια αντικείμενα, είναι μια λύση, αν είναι στην κανονική τους θέση! Μια κονσέρβα από κομπόστα μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ας πούμε, βγάζει μάτι!
Στην ερώτηση, του δημοσιογράφου, για το αν είναι καλή ιδέα το μασούρι μέσα σε – εμφανώς – λερωμένα εσώρουχα ο διαρρήκτης απαντά ότι μάλλον δε θα τα άγγιζε…
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που επισημαίνει είναι ότι οι άνθρωποι συνήθως κάνουν το εξής λάθος: Κρύβουν πράγματα εκεί που φαίνεται στους ίδιους ότι είναι ένα δύσκολα προσπελάσιμο μέρος! Κρύβεις λέει, για παράδειγμα, κάτι πολύτιμο σε ένα κουτί και το βάζεις στο βάθος ενός ντουλαπιού και μπροστά άλλα πράγματα! Ο κλέφτης όμως σκέφτεται τελείως ανάποδα από σένα! Το πιθανότερο είναι να πετάξει τα μπροστά κουτιά και να πάει κατευθείαν στα πίσω!
Κάτι ακόμη στο οποίο δεν πάει το μυαλό του μέσου όρου είναι ότι ο κάθε διαρρήκτης, έχει τη δική του προσωπικότητα, τα δικά του κολλήματα και μπορεί να θεωρεί πιθανή κρυψώνα ότιδήποτε!
Μην κρύβετε λοιπόν ποτέ λεφτά σε:
Τουαλέτα, καζανάκια κλπ. Όλο το μέρος είναι ύποπτη κρυψώνα για drugs και αν ο διαρρήκτης είναι τοξικομανής, το ξέρει! Μπορεί να ψάξει για ναρκωτικά, από συνήθεια, ή άλλα φάρμακα και να φύγει με μπακίρι!
Κουτιά τροφίμων: Πολύ συνηθισμένο, γι αυτό και τα βλέπετε συνήθως πεταμένα σε σπίτια που ανοίξανε!
Ψυγείο, κατάψυξη: Μπορεί να σας φαίνεται cool κρυψώνα, αλλά το junkie ξέρει ότι πολλά φάρμακα συντηρούνται στο ψυγείο! Θα πάει για σιρόπι και θα φύγει με τα ευρώ σας!
Εννοείται πως φαρμακείο και οτιδήποτε έχει σχέση με το κρεβάτι, απορρίπτονται εντελώς!
Εν κατακλείδι το καλύτερο μέρος για να κρύψετε τα λεφτά σας είναι οποιοδήποτε άλλο μέρος από αυτό που σας φαίνεται ως καλή ιδέα!
Στη συνέχεια παραθέτω μερικές φωτος από κρυψώνες, αλλά και μερικά βίντεο που βρήκα, πάνω στο θέμα!
Θα πει κάποιος: Μα, έτσι τα δείχνεις στους κλέφτες! Η απάντηση είναι ότι οι κλέφτες κλέβουν ήδη wifi και αν θέλουν τα έχουν δει! Οπότε το άρθρο αυτό σας προστατεύει από ιδέες που θα θεωρούσατε ότι είναι καλές, αλλά τελικά δεν είναι!
Μήπως τελικά η καλύτερη ιδέα, είναι να τα φάτε;

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *