ροή ειδήσεων

Θέλεις να ζήσεις έως τα 100; Η Telegraph προτείνει να μείνεις στη Σύμη!

Ποιος δεν θέλει να ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας; Ποιος δεν θα έδινε πολλά για να ζήσει πάνω από έναν αιώνα. Η εφημερίδα Telegraph λοιπόν πιστεύει ότι το μυστικό κρύβεται....
στις μακροχρόνιες διακοπές σε μέρη που η ζωή κυλά σε διαφορετικούς, πιο αργούς και ανθρώπινους ρυθμούς.

Από μία τέτοια έρευνα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα και τα νησιά της. Η εφημερίδα θεωρεί την Σύμη και την Ικαρία ως τους πιο ενδεδειγμένους ελληνικούς προορισμούς για να επιτευχθεί η μακροζωία. Με αφορμή λοιπόν τους πληθυσμούς με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής η Telegraph παρουσίασε τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς να θέλεις να φτάσεις στα βαθιά γεράματα.

Πρώτο στη λίστα είναι το Κιοτάνγκο στην Ιαπωνία όπου ζει ο 116χρονος Χιροεμόν Κιμούρα. Πέρα από τον υπεραιωνόβιο κάτοικο της περιοχής ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ανθρώπων (περίπου 60.000) ξεπερνά τα 100 χρόνια ζωής.

Πίσω του στη λίστα βρίσκεται το Αρχιπέλαγος Οκινάουα στην Κίνα με 34,7 αιωνόβιους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το μυστικό τους βρίσκεται στο ψάρι, τα φύκια και τη χαμηλή σε λιπαρά διατροφή τους.

Η Ευρώπη κάνει την εμφάνισή της στην 3η θέση της κατάταξης με την πόλη Καμποντιμέλε στην Ιταλία μεταξύ Νάπολης και Ρώμης. Η μέση ηλικία των κατοίκων πλησιάζει τα 95 έτη. Ο χαλαρός τρόπος ζωής, η καθαρός αέρας και η μεσογειακή διατροφή θεωρούνται υπεύθυνοι για την μακροζωία τους.

Ακολουθεί η δικιά μας, Σύμη. Με μέσο όρο ζωής τα 90 χρόνια και δίαιτα φτωχή σε κρέας και με έμφαση στο ελαιόλαδο, τα ψάρια και τις ντομάτες, οι κάτοικοι του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων απολαμβάνουν μία μακρά ζωή. Από κοντά στην έρευνα βρίσκεται η Ικαρία.

Το πριγκιπάτο του Μονακό εκτός από το γνωστό γκραν πρι και τον πλούτο του, φαίνεται πως είναι γνωστό και για την μακροζωία των κατοίκων του. Ο λόγος είναι προφανής. Τα χρήματα ενίοτε φέρνουν όχι μόνο την ευτυχία αλλά και τη μακροημέρευση.

Το Μακάο της Κίνας επίσης είναι ένα μέρος με προσδόκιμο ζωής κοντά στα 85 χρόνια. Γνωστή για τα τυχερά της παιχνίδια η πόλη τροφοδοτεί με αυτό τον τρόπο την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της καθώς τα έσοδα από το καζίνο δίνονται στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη και στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Επίσης άλλες περιοχές που ενδείκνυνται για διακοπές με σκοπό την κατάκτηση της μακροζωίας είναι η Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια, η Νικόγια Πενίνσουλα στην Κόστα Ρίκα, το Χονγκ Κόνγκ, το Γκουέρνσι, η Βιγιαμπάμπα στον Ισημερινό, η Ανδόρα και η Χούνζα Βάλεϊ στο Πακιστάν.
koolnews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/8/13 15:45

    Θές να ζήσεις ως τα 200....άι στο διάολο....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/13 20:13

    απο χαρουπια και φραγκοσυκα αλλο τιποτα η συμη ρε δεν μας παρατατε ειπαμε να του κανουμε promotion αλλα οχι και να βγαλουμε το ξεροτοπο τον κηπο της εδεμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/13 22:38

    ela re vlaxo pou tha mas peis gia thn simi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/8/13 10:09

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΓΑΓΚΡΑΙΝΑ ΙΛΛΑΡΑ ΘΑΓΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΙΤΕΙΑ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΑΠΟΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/8/13 15:12

    esy anonime pou grafeis eisai provokatoras kai tourkos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *