ροή ειδήσεων

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ – ΜΕ 1000 ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 30-50 ΕΥΡΩ‼!

Εκεί μάς καταντήσανε: Πατρινοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα υποτυπώδες μεροκάματο, συλλέγουν από το δρόμο καπάκια από πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούν για ανακύκλωση!...
Μοιάζει απίστευτο, αλλά στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης και της απόγνωσης, οι πολίτες μετέρχονται κινήσεων απελπισίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ασήμαντο «χαρτζιλίκι»...
Και πραγματικά κάνουμε λόγο για αμελητέο ποσό, αν σκεφθεί κανείς ότι κάποιος για την περισυλλογή 1.000 καπακιών, θα λάβει από 30-50 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα καπάκια.
Τα περιζήτητα καπάκια, είναι τα πλαστικά πώματα από τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αφού μαζευτούν, στην συνέχεια διατίθενται με άκρα μυστικότητα από τους «καπακοσυλλέκτες» σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης.
Στοιχεία – σοκ!
Πόσο δύσκολο είναι όμως, κάποιος να μαζέψει αυτά τα καπάκια;
Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, (Beach Environmental Awareness Campaign Hawaii, B.E.A.C.H. ), τα καπάκια «κατακλύζουν» τις πόλεις:
Είναι ένα από τα 10 αντικείμενα που βρίσκονται συχνότερα στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας, και κατά σειρά έρχεται, δεύτερο μετά τα αποτσίγαρα, στη λίστα με τα πιο συχνά πεταμένα αντικείμενα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την περίοδο 2006-2012, ένα στα δύο σκουπίδια της θάλασσας είναι πλαστικά και ακολουθούν τα χάρτινα, τα μεταλλικά και τα γυάλινα.
Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν πλαστικά καπάκια και μπουκάλια και ακολουθούν άλλα πλαστικά κομμάτια άγνωστης αρχικής χρήσης, καλαμάκια, κομμάτια χαρτιού και αλουμινένια κουτάκια.
Η πλειοψηφία των σκουπιδιών αυτών, βρίσκεται στις ακτές και κοντά σε αυτές, όπου πετιούνται από λουόμενους ή μεταφέρονται εκεί μέσω ποταμών, ανέμου ή θαλάσσιων ρευμάτων.
Παράλληλα σημειώνεται, ότι παγκοσμίως τουλάχιστον 1.000.000 πουλιά και 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν κάθε χρόνο από πλαστικά, ιδιαίτερα από πλαστικά καπάκια που υπάρχουν ή ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και άλλα σκουπίδια που καταλήγουν στο περιβάλλον. Και ας σημειωθεί, ότι το πλαστικό δεν βιοδιασπάται, μέχρι και 450 χρόνια!
Παράλληλα, η ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών είναι δύσκολη υπόθεση, αφού αν τοποθετηθούν μαζί με τα πλαστικά μπουκάλια, επειδή δεν λιώνουν στην ίδια θερμοκρασία, αφού προέρχονται από πλαστικό διαφορετικής υφής και αντοχής, ενδέχεται να καταστρέψουν ολόκληρη την παρτίδα ανακύκλωσης. προς τήξη. Έτσι η διαδικασία αυτή επειδή είναι πιο σύνθετη, κοστίζει περισσότερο και τελικά θεωρούνται λιγότερο κερδοφόρα στην αγορά, με συνέπεια πολλές εταιρείες ανακύκλωσης να μην τα δέχονται.
makeleio.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *