ροή ειδήσεων

10.092 ονόματα υπαλλήλων για διαθεσιμότητα

Διοικητικό προσωπικό Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, απασχολούμενοι στον ΟΑΕΔ, καθαρίστριες, φύλακες και άλλες κατηγορίες... προσωπικού αποτελούν τη «δεξαμενή» του νέου κύκλου της διαθεσιμότητας, που έχει ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι αριθμητικές λίστες με τους υπαλλήλους των υπουργείων, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, με στόχο στις 22 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση να είναι σε θέση να παραδώσει στο Μηχανισμό Στήριξης τον πλήρη κατάλογο των 12.500 διαθεσιμοτήτων.


Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οι πολιτικές ηγεσίες των 17 υπουργείων υπέβαλαν δεδομένα για 10.092 εργαζομένους. Ο αριθμός των υπαλλήλων υπερβαίνει το… μαγικό 9.820, που προβλέπεται για τις διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου, κατά 272 υπαλλήλους, προκειμένου να υπάρχει δικλίδα… ασφαλείας, στην περίπτωση κατά την οποία ορισμένοι εξαιρεθούν τελικά από την υπαγωγή στο μέτρο.
Πιο αναλυτικά, στους 10.092 εργαζομένους, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για να περάσουν σε κινητικότητα, περιλαμβάνονται:

-1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας (σε διαθεσιμότητα θα τεθούν και οι 1.500). Πρόκειται για προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μόνιμο προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΤΠ, εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

-3.000 δημοτικοί αστυνομικοί.

-536 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 500). Πρόκειται για 392 εργαζομένους ΙΔΑΧ και 144 εργάτες ΥΕ.

-1.618 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 1.500, ενώ παραμένει ακόμα ανοιχτό το θέμα της εξειδίκευσης των κατηγοριών, των κλάδων και των ειδικοτήτων.

-500 υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

-600 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για 20 εργαζομένους από την κεντρική διοίκηση, 260 του ΟΑΕΔ, 200 του ΙΚΑ, 70 του ΟΑΕΕ, 30 του ΕΤΕΑ και 20 του ΟΓΑ.

-548 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 400). Πρόκειται για ΥΕ καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

-39 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, από το οποίο υπολείπονται ακόμα έντεκα, για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 50 διαθεσιμότητες. Πρόκειται, κυρίως, για ΥΕ καθαρίστριες, ΥΕ φύλακες, ΥΕ επιμελητές, ΔΕ διοικητικούς. Πιο αναλυτικά, μπορούν να καταργηθούν τέσσερις θέσεις ΥΕ καθαριστριών, δέκα θέσεις ΥΕ φυλάκων, 13 θέσεις ΥΕ επιμελητών και δώδεκα θέσεις ΔΕ διοικητικού-λογιστικού και ΔΕ διοικητικού.

-48 υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, από το οποίο υπολείπονται ακόμα δύο, για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 50 διαθεσιμότητες. Η κύρια… δεξαμενή θα είναι η Κεντρική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου.

-360 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από το οποίο υπολείπονται 140, για να συμπληρωθεί η απαίτηση για 500 διαθεσιμότητες. Από τους 360 εργαζομένους, οι 250 απασχολούνται στον Πολιτισμό και οι 110 στον Αθλητισμό.

-753 υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών (σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 750). Οι 453 προέρχονται από τη ΓΓΔΕ. Η προτεινόμενη κινητικότητα αφορά στη μετακίνηση προς την περιφέρεια ή την αποκεντρωμένη διοίκηση κλάδων, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Οι υπόλοιποι 300 προέρχονται από την ΥΠΑ. Στην κινητικότητα θα συμπεριληφθούν κλάδοι κάθε ειδικότητας.

-130 υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν και οι 130, καθώς τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί για εκπαιδευτικές κατηγορίες και ειδικότητες χαρακτηρίζονται πλήρη.

-20 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για εργαζομένους αορίστου χρόνου της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και της Μεταφραστικής Υπηρεσίας.

-100 υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.

-220 υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού (σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 100).

-100 υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Αναμένεται η κατάργηση 24 κλάδων.

-20 υπάλληλοι του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Πρόκειται για προσωπικό στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ).


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/8/13 12:45

    ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΚΑΛΕΙΕΡΓΙΤΑ,
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/8/13 17:13

    Ας μην τους εβαζαν στο δημοσιο... Αλλα θελαν ψηφους και εβαζαν και απο τα παραθυρα... Τωρα που δεν υπαρχουν δουλειες τους πετανε εξω σαν τους σκυλους... Σε μια Ελλαδα με 30% ανεργια... Που να βρουν δουλεια; τα χωραφια δεν ειναι λυση για καποιον που εφαγε τα χρονια του στα θρανια... Πηγε 30 χρονων για να βγει στην αγορα εργασιας... Τωρα του λεμε κακος σπουδαζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/8/13 23:29

    TA OLH YPOUESH MARTYRAEI TA MAYRA MAS XALIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/13 12:36

    ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ Π..... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ. Ε ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *