ροή ειδήσεων

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ''ΛΥΠΗΤΕΡΗ'' ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ - 1.214 ευρώ θα δώσει ο καθένας μας για φόρο εισοδήματος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδόν οι μισές από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί «κρύβουν» φόρο για τους υπόχρεους....
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 48% των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και κατά μέσο όρο προέκυπτε φόρος 1.214 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Σχεδόν οι μισές από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί «κρύβουν» φόρο για τους υπόχρεους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το 48% των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και κατά μέσο όρο προέκυπτε φόρος 1.214 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Οι εκκαθαρίσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) της 5ης, 6ης και 7ης αποστολής έχουν ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η εκτύπωση για την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών. Οι εκκαθαρίσεις της 5ης και 6ης αποστολής έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης 30 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα και συνεπώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι πληρωτέα μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ για την 7η αποστολή η πρώτη εκ των δύο δόσεων θα καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» προκύπτει:

• Εως τις 14 Αυγούστου είχαν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις. • Το 48% ή 1.896.916 ήταν χρεωστικές. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν φόρο, που συνολικά ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ ή στα 1.214 ευρώ ανά άτομο.

• Τα εκκαθαριστικά σημειώματα με πιστωτικό υπόλοιπο ανήλθαν σε 719.123 ή στο 18% επί του συνόλου, με το μέσο ποσό επιστροφής να διαμορφώνεται στα 267 ευρώ ανά άτομο.

• Υπήρξαν και 1.332.901 εκκαθαριστικά σημειώματα (34% του συνόλου), που είχαν μηδενικό υπόλοιπο. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος συνεχίζεται έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές.

Ετσι έχει ξεπεραστεί πάνω από το 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία και διευκρινίζεται ότι «δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *