ροή ειδήσεων

Βόμβα από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ: Μειώστε 13% τους μισθούς 500.000 εμποροϋπάλληλων!

Ζήτημα μείωσης των μισθών για 500.000 εμποροϋπαλλήλους μέχρι και 13% θέτει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης...
με μια πρόταση «βόμβα» που θα προκαλέσει σάλο!

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ (όσο ήταν ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου και τη μείωση 22% – 32% που επιβλήθηκε με νόμο).

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης έθεσε θέμα μείωσης των μισθών για να μην επαναρυθμιστούν οι αμοιβές των εμπροϋπαλλήλων με ατομικές συμβάσεις από τις 31 Οκτωβρίου και μετά, οπότε λήγει η τρίμηνη προθεσμία για την υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας στη θέση της σύμβασης του κλάδου που έληξε στις 31 Ιουλίου.

«Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών» προανήγγειλα με δηλώσεις του στην Ημερησία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προτείνει να μειωθεί ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ Την επιδίωξη συμβιβαστικής λύσης («λογική μείωση μισθών») με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας θα επιδιώξει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, όπως δηλώνει στην «Η» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν και τη μη υποχρέωση εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων από τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.
4news.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *