ροή ειδήσεων

Σταυρίδης> Πήραμε 18,6 φορές τα κέρδη του ΟΠΑΠ. Τα 652 εκατ. ούτε στον ύπνο μας!

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που υπεγράφη τη Δευτέρα συνιστά ξεπούλημα έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, κάνοντας λόγο για... «συνθηματολογία». «Τα 652 εκατ. ευρώ που πήραμε από τη μεταβίβαση ούτε στον ύπνο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα 550 εκατ. των κερδών του ΟΠΑΠ που πήραμε πέρυσι είναι από το 100% της επιχείρησης και πουλήσαμε το 33% (...) ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του, προεισπράττεις κέρδη 20 ετών, καθώς από το μεικτό κέρδος φροντίσαμε να πάρουμε το 30%» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, οι περισσότερες χώρες του κόσμου θέλουν προσέλκυση επενδύσεων.

«Ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, σημαίνουν ανάπτυξη. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε μια πώς θα γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;» διερωτήθηκε.

«Ενα μονοπώλιο είναι ό,τι χειρότερο είτε είναι ιδιωτικό είναι κρατικό. Από την άλλη μεριά, κρατική διοίκηση και καλοδιοικηση είναι έννοιες αντισυγκρουόμενες εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ταμείου διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό κράτος θα φροντίσει να βάλει τις ρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Πηγή:www.capital.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *