ροή ειδήσεων

Αλλαγή ωραρίου στο Δημόσιο – Μέχρι τις 4.30μ.μ. θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Κύπρο

Κλειστό οριστικά και τελεσίδικα θα πρέπει να θεωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι το ζήτημα της εφαρμογής του νέου ωραρίου λειτουργίας του Δημοσίου στην Κύπρο και να ετοιμάζονται για την εισαγωγή του από την 1η Σεπτεμβρίου...
Η δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση επιδίωκε τη διατήρηση του μεταβατικού ωραρίου σε μόνιμη βάση υποστηρίζοντας ότι «η εισαγωγή του νέου θα επενεργήσει αρνητικά στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και δεν θα επιφέρει απολύτως καμία εξοικονόμηση».

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν ότι δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης του ωραρίου, υποδεικνύοντας την υποχρέωση της Κύπρου να τηρήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας όπως αυτές περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο (Δεκέμβριος 2012).
Χαρακτήριζαν δε τις τελευταίες διαμαρτυρίες της ΠΑΣΥΔΥ ως υπερβολικές υποδεικνύοντας ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της ΠΑΣΥΔΥ για πρόκληση προβλημάτων δυσλειτουργίας και συντονισμού σε υπηρεσίες, που σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα της εργασίας, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι «αυτά μπορούν να απαλειφθούν με την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό της εργασίας από την προηγούμενη ημέρα και με πλάνο μερικών ημερών», σημειώνοντας με νόημα ότι «κάποιοι στην ΠΑΣΥΔΥ δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν», προσθέτοντας ότι το πρώτιστο είναι η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Με βάση το νέο ωράριο το πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα διαμορφώνεται ως εξής:

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή από τις 8.00 π.μ.-9.00 π.μ. και η ώρα αποχώρησης ορίζεται στις 3.30 μ.μ.-4.30 μ.μ. ανάλογα με την ώρα προσέλευσης του εργαζόμενου.

Από την πλευρά της η ΠΑΣΥΔΥ, αν και αντιλαμβάνεται ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα περιθώρια αναστροφής της πορείας του ωραρίου, θα συνεδριάσει εντός των προσεχών ημερών για να αξιολογήσει τα δεδομένα, με κύκλους της οργάνωσης να δηλώνουν ότι είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο της δυναμικής αντίδρασης.

Η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ στρέφει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και επικαλείται απόφαση της ολομέλειας της ΜΕΠ που καταγράφεται σε έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών και διαπιστώνει πως «οι στόχοι που τίθενται στο Μνημόνιο καλύπτονται με το υφιστάμενο ωράριο (μεταβατικό), τόσο από πλευράς των σκοπούμενων εξοικονομήσεων όσο και από πλευράς εξυπηρέτησης του κοινού».

Η ΜΕΠ, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ, προχώρησε μονομερώς σε έκδοση εγκυκλίου που ενημερώνει τους υπαλλήλους για το νέο ωράριο, ενώ κανονικά η έκθεσή της έπρεπε να προωθηθεί από τον υπουργό Οικονομικών στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Πηγή: Φιλελεύθερος



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. ΠΕΤΡΟΣ27/8/13 22:17

    Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

    ΠΕΤΡΟΣ








    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *