ροή ειδήσεων

Περίπου 700.000 φορολογούμενοι φλερτάρουν με το πρόστιμο

Στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για 700 χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος... Αν δεν το πράξουν μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία, απειλούνται με πρόστιμα και έξτρα φόρους. Κι αυτός καθώς από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως από την μέχρι τώρα διαδικασία εκκαθάρισης προκύπτει ότι σχεδόν το ΄1 στα 2 εκκαθαριστικά (48%) είναι χρεωστικό με μέσο φόρο τα 1.214,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου μέχρι και την Παρασκευή (23/08) δεν είχαν υποβάλει δήλωση σχεδόν 700 χιλιάδες φορολογούμενοι. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αν διατηρηθεί η ροή υποβολής των τελευταίων ημερών δεν θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Μέχρι τώρα υποβάλλονται καθημερινά περί τις 150 με 200 χιλιάδες δηλώσεις. Οσοι όμως δεν είναι συνεπείς με την εφορία θα βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Συγκεκριμένα η εκπρόθεσμη υποβολή συνεπάγεται:

• Επιβολή πρόσθετου φόρου ίσου με το 2,5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος. Ο έξτρα φόρος προκύπτει καθώς στις εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών
• Επιβολή προσαύξησης 1% επί του κύριου φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση.
• Επιβολή προστίμου 39 ευρώ εφόσον η δήλωση είναι μηδενική ή πιστωτική.
• Επιβάρυνση με επιπλέον ποσό φόρου εισοδήματος, λόγω απώλειας του δικαιώματος μείωσης του αναλογούντος φόρου κατά το 10% συγκεκριμένων δαπανών για ενοίκια κύριας κατοικίας, παιδιά που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και μαθημάτων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικού πρώτης κατοικίας, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και δωρεές.
Από τις ποινές απαλλάχθηκαν όσοι δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους, αν και οι προθεσμίες που είχαν καθοριστεί με βάση στοιχεία του ΑΦΜ εξέπνευσαν. Προϋπόθεση είναι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσω του ΤΑΧΙSΝΕΤ μέχρι τις 30/8.
ΠΗΓΗ: Εθνος της Κυριακής


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *