ροή ειδήσεων

Οι anonymous απαντούν στο FBI: Είμαστε ακόμη εδώ

Μπορεί το FBI να πανηγυρίζει για τη σύλληψη της "κορυφής της πυραμίδας", όμως οι χακτιβιστές δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη...

Την ώρα που το FBI πανηγυρίζει για την σύλληψη και την "εξουδετέρωση" των "εγκεφάλων" των Anonymous, ακτιβιστές όπως ο Gregg Housh, δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο είναι μπορεί να συμβεί μιας και η οργάνωση δεν έχει ηγεσία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όποια σύλληψη και να γίνεται να μην μπορεί να τους διαλύσει.

Ο Housh υποστηρίζει ότι αν οι Anonymous είχαν ηγεσία δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια επιχείρηση όπως αυτή της OpLastResort.

"Για τους λόγους αυτούς είναι γελίο να λέμε ότι η ηγεσία των Anonymous έχει διαλυθεί” και προσθέτει "Οι τελευταίες δηλώσεις του FBI δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξαγριώνουν περισσότερο κόσμο και να εντάσσεται στους Anonymous".

Όσοι συνδέονται φιλικά με τα άτομα που συνελήφθησαν από τις αρχές δηλώνουν πως δεν έχουν φοβηθεί αλλά έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και γι’ αυτό πιο αποτελεσματικοί.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του FBI, το στρατόπεδο των Anonymous απάντησε με σειρά από κυρίως ειρωνικές αναρτήσεις στο Twitter (μέσω λογαριασμών όπως οι: @OpLastResort, @YourAnonNews και @AnonyOps).

Από την πλευρά του η Nancy Norelli, δικηγόρος με έδρα το Μαϊάμι πιστεύει ότι μετά τις συλλήψεις που έχουν γίνει τα μέλη των Anonymous είναι πιο προσεκτικοί.

Όι Anonymous είναι μια αποκεντρωμένη και ανομοιογενή κοινότητα ακτιβιστών-χάκερ, οι οποίοι γενικά μοιράζονται μια κοινή απέχθεια για τη λογοκρισία και επιλέγουν να λειτουργούν με συντονισμένο τρόπο ενάντια σε όσα τους ενοχλούν (εταιρείες, κυβερνήσεις, δυνάμεις καταστολής κ.ά.).
Πηγή: minnpost.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *