ροή ειδήσεων

Η κυρά της Ρω έγινε έμπνευση

Το νέο ελαιόλαδο βγήκε στα ράφια στις 9 Αυγούστου
Κάτω από την ομπρέλα του σήματος «Ρω-/rho/» σχεδιάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου να μπουν όλα τα προϊόντα... που παράγονται ή τυποποιούνται στα Δωδεκάνησα, εφόσον τηρούν συγκεκριμένα standards υψηλής ποιότητας. Πρώτο τοποθετήθηκε σε τρία καταστήματα της Ρόδου το ελαιόλαδο «Ρω» στις 9 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν το μέλι και τα μελεκούνια.

«Στόχος είναι να αποκτήσουν μία συγκεκριμένη ταυτότητα τα τοπικά προϊόντα και στο μέλλον κάθε επισκέπτης των νησιών μας να μπορεί να δοκιμάζει ένα τουλάχιστον προϊόν «Ρω-/rho/». Θα επιλέγουμε την ποιοτική πρώτη ύλη από τους παραγωγούς μας και θα συνεργαζόμαστε με αξιόπιστες τοπικές παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες που θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα τυποποίησης που επιθυμούμε, ενώ η λίστα των επιλεγμένων προϊόντων θα επεκτείνεται συνεχώς», λέει στην Agrenda o γενικός διευθυντής της ΕΑΣΔ, Γιώργος Κριτσωτάκης.

Πρωτότυπος ήταν και ο τρόπος που επελέγη η ετικέτα του νέου ελαιολάδου. Μέσω διαγωνισμού και ψηφοφορίας στο facebook «κέρδισε» η πρόταση του Στέργου Μαυρουδή, ανάμεσα σε 101 συμμετοχές, ο οποίος έγινε στη συνέχεια μόνιμος συνεργάτης της ΕΑΣ, για όλη την επιμέλεια της συνολικής εικόνας των προϊόντων της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κριτσωτάκη η φιλοσοφία πίσω από το «Ρω-/rho/» ήταν «να βρεθεί το όνομα που θα συνδέει συναισθηματικά όλους τους Δωδεκανήσιους. Το «Ρω-/rho/» επιλέχθηκε γιατί:

1. Υπενθυμίζει τη διαχρονική και ανεξαρτήτου ηλικίας ταύτιση των νησιωτών με τους συμβολισμούς του τόπου μας,

2. Ελπίζουμε ότι τιμούμε κάποιες από τις αξίες και τα ιδανικά όπως τα προέβαλε κατά προτεραιότητα η Δέσποινα Αχλαδιώτη ή «Κυρά της Ρω»,

3. Εμπνεόμαστε από το ολιστικό μοντέλο καλλιέργειας και κατανάλωσης προϊόντων που παράγουμε εμείς, όπως έπραττε και η κυρά της Ρω για 92 χρόνια,

4. Η νήσος Ρω προβάλλει με δυναμική εξωστρέφεια τη γεωγραφική ταυτότητα όλων των νησιών της Δωδεκανήσου».



Σύμφωνα με τον κ. Κριτσωτάκη, «η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι ο ένας και μοναδικός λόγος ύπαρξης και λειτουργίας μας. Στην ΕΑΣΔ προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να οργανώσουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαφήμισης και διανομής των τοπικά παραγόμενων αγαθών. Η επιτυχία μας θα κριθεί από τη δυνατότητα απορρόφησης της παραγόμενης ποσότητας και την προτεραιότητα, που έχουμε θέσει, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να μπορούμε να προσφέρουμε στους παραγωγούς τις υψηλότερες τιμές στην αγορά». Η ευρύτερη στρατηγική για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στηρίζεται σε 5 άξονες:
1. Την καταγραφή των τοπικών αγαθών από διαφορετικά νησιά,
2. Την τυποποίηση των προϊόντων και τη δημιουργία κοινού brand name,
3. Τη στρατηγική διαχείρισης του brand,
4. Την επιλογή καναλιών διανομής και
5. Τη στενή συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

agronews.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *