ροή ειδήσεων

Εψαχνε στο ίντερνετ για χύτρα και συνταγές για φακές και δέχθηκε επίσκεψη της αντιτρομοκρατικής

Καθόταν αμέριμνη στον υπολογιστή της, αναζητώντας την ιδανική χύτρα για την κουζίνα της και ψάχνοντας συνταγές για φακές. Ο σύζυγός της, ήθελε...

να αγοράσει νέο σακίδιο και έκανε με τον ίδιο τρόπο έρευνα αγοράς. Και ο γιος τους απλά ήταν ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους που ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Πού να φανταστούν πως όλα αυτά θα οδηγούσαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κατώφλι του σπιτιού τους.

Κι όμως, αυτό συνέβη σε μία οικογένεια στη Νέα Υόρκη. Οπως διηγήθηκε η Μισέλ Κατελάνο, οι αναζητήσεις των τριών τους στο ίντερνετ φαίνεται πως δημιούργησαν το τέλειο προφίλ τρομοκράτη στα μάτια των αρχών. Για αυτό λοιπόν αποφάσισαν να ερευνήσουν την υπόθεσή τους.

Οι χύτρες έχουν μετατραπεί σε ύποπτο σκεύος της κουζίνας από τη στιγμή που οι αδερφοί Τσαρνάεφ τις χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τις βόμβες που αιματοκύλισαν το μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο. Βέβαια, σε όλο τον κόσμο ανυποψίαστες νοικοκυρές εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν για μαγείρεμα.

Αυτή την ευκολία αναζητούσε και η Κατελάνο, όταν μπήκε στο στόχαστρο των αρχών. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η ίδια στο διαδίκτυο, οι έξι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας όταν σε αυτό βρισκόταν ο σύζυγος και ο γιος της. Και κάπου εκεί άρχισαν οι περίεργες ερωτήσεις. Αρχικά, ήθελαν να μάθουν για την καταγωγή του άνδρα. «Εχετε βόμβες;» τον ρώτησαν στη συνέχεια, αφήνοντάς τον άφωνο.

Και η «ανάκριση» έγινε ακόμη πιο αστεία. Αφού τους ενημέρωσε πως δεν έχουν στο σπίτι χύτρα, όπως ήθελαν να μάθουν, τους διευκρίνισε πως διαθέτουν μαγειρικό σκεύος ρυζιού. «Μπορείτε να φτιάξετε βόμβα με αυτό;», ήταν η επόμενη εντυπωσιακή απορία των αστυνομικών, αλλά όταν αυτός τους ενημέρωσε πως το χρησιμοποιούν για κινόα, στο μυαλό τους χτύπησε νέος συναγερμός, καθώς δεν είχαν ξανακούσει για το τρόφιμο με την... ύποπτη ονομασία. Τους εξήγησε πως πρόκειται για σπόρους ενός «αθώου» θάμνου και προφανώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών και αποχώρησαν ήσυχα από το σπίτι.

«Εκεί φτάσαμε! Να προσπαθούμε να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε φακές και να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω μία χύτρα. Αλλά δεν θα το κάνω online γιατί φοβάμαι!», έκλεισε τη διήγησή της η Κατελάνο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *