ροή ειδήσεων

Γεννήτριες από τη Ρόδο αποστέλλονται ως εφεδρείες στη Σαντορίνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγκατάστασης των γεννητριών που έφτασαν σήμερα στη Σαντορίνη από την Αθήνα, με το προσωπικό της ΔΕΗ να εργάζεται ώστε να αποκατασταθεί.... το συντομότερο δυνατόν η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, με την ενεργοποίηση αυτών των γεννητριών θα επιτευχθεί η κάλυψη των αναγκών του νησιού ακόμα και σε ώρα αιχμής, ενώ επιπλέον γεννήτριες θα καταφθάσουν στη Σαντορίνη από τη Ρόδο, ώστε να χρησιμεύσουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

"Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου σχετικά με την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, η ΔΕΗ Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει ότι :
. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, που έφτασαν σήμερα στη Θήρα από την Αθήνα, συνολικής ισχύος περίπου 9 MW. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 15:00 μμ τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες του σταθμού παραγωγής, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού να ανέρχεται σε 22 MW (Σημ. : η κάλυψη των αναγκών της νήσου εκτιμάται, κατά μέγιστο, σε 31 MW, κατά τη διάρκεια αιχμής).
. Το προσωπικό της ΔΕΗ εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου το σύνολο των γεννητριών αυτών να έχουν ενταχθεί στο σύστημα το συντομότερο δυνατόν.
. Επίσης, αποπλέει από τη Ρόδο το εμπορικό πλοίο «Μελίνα», το οποίο μεταφέρει στη Θήρα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος περίπου 5 MW.
. Παράλληλα, για την Παρασκευή 16.8.2013, προγραμματίζεται η αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. θα συνεχίσει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα".
Πηγή: news.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *