ροή ειδήσεων

Η ελληνική απάντηση; Από το πρωί «τρώνε πόρτα» οι Αλβανοί στην Κακαβιά

Μήπως τελικά η ελληνική πλευρά σκληραίνει τη στάση της μετά και τις ειρωνείες των Αλβανών για τα απανωτά επεισόδια σε βάρος ομογενών και την επίθεση σε βάρος του ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο;...
Από το πρωί, σύμφωνα με το epiruslive οι ελληνικές Αρχές έχουν αρνηθεί την είσοδο σε περισσότερους από 100 Αλβανούς στην Κακαβιά.

Ειδικότερα, ρητή και απόλυτη είναι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε όσους προέρχονται από το «περίφημο» Λαζαράτι, το χωριό του Αλβανικού νότου που τροφοδοτεί με χασίς ολόκληρη την Ευρώπη.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αλβανικού κράτους, με τον οποίο επικοινώνησε το epiruslive, εξέφρασε φόβο για αντίποινα της αλβανικής πλευράς, αναφερόμενος, όχι βέβαια στο επίσημο αλβανικό κράτος, αλλά σε παρακρατικούς ή θερμοκέφαλους πολίτες – που πρέπει να σημειωθεί ότι δε λείπουν σε καμία από τις δύο πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί η ώριμη στάση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, του κ. Νικόλαου Κοτροκόη, ο οποίος με νηφαλιότητα χειρίζεται πραγματικά πρωτόγνωρες, για τα τελευταία χρόνια, καταστάσεις, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ταχύτερη εκτόνωση του κλίματος.

Κάτι που δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς, ειδικά, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον απόλυτο παραλογισμό: Το επίσημο πόρισμα άλλωστε της αλβανικής αστυνομίας απέδωσε την ευθύνη του χθεσινού λιθοβολισμού του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο στο... λάστιχο διερχόμενου αυτοκινήτου που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ατυχώς εκσφενδόνισε πέτρες στις τζαμαρίες του Προξενείου!!!

Κατά τα λοιπά, η αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας είναι για ώρα την χαλαρή, και πέραν του χθεσινού διαβήματος διαμαρτυρίας του Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στον Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Ντερβίση, δεν έπραξε κάτι άλλο, επισήμως τουλάχιστον, η ελληνική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο νυν Αλβανός πρωθυπουργός, κ. Σαλί Μπερίσα, όσο και ο επόμενος, κ. Έντι Ράμα σιωπούν, ενώ ο Δήμαρχος της Πρεμετής απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ιταλία.

Είναι σίγουρα περίεργο πάντως αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τους Αλβανούς εθνικιστές να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και την ένταση και το αλβανικό κράτος αν όχι να τους βοηθάει να σφυρίζει αδιάφορα με απανωτά γεγονότα στην Β. Ήπειρο σε Κλεισούρα, Φίερι, Χιμάρα και προσφάτως στην Πρεμετή.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ...αυτά τα γεγονότα είναι μόνο η αρχή και δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμο το ελληνικό Κράτος να κατανοήσει σε όλο του το μέγεθος αυτό που οι ...Αλβανοί κάνουν!


Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/8/13 00:27

    Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται, για την ώρα τουλάχιστον, το επεισόδιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, σε ότι αφορά τουλάχιστον στην ελεύθερη και χωρίς επιπλέον – πέραν όσων προβλέπουν οι νόμοι και οι διεθνείς κανόνες – περιορισμών στη διέλευση των συνόρων των δύο χωρών.

    Έπειτα από παρεμβάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο, τιθασεύτηκε ο ενθουσιασμός περιφερειακών παραγόντων και αξιωματούχων που προκάλεσαν την ένταση και πλέον κανένα εμπόδιο δε θα συναντά ούτε ο Αλβανός που θα θελήσει να έλθει στην Ελλάδα, ούτε ο Έλληνας που θα θελήσει να μεταβεί στην Αλβανία.

    Θα πρέπει να εξάρουμε τη στάση των ανθρώπων της ελληνικής διπλωματίας που τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεθοδική αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Η λογική πλέον λέει, ότι η ελληνική διπλωματία θα πρέπει με τον ίδιο νηφάλιο και κυρίως αποτελεσματικό τρόπο να χειριστεί και το σημαντικό ζήτημα της Πρεμετής.

    Πηγή: epiruslive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/13 09:15

    Όσο η Ελληνική διπλωματία έχει αυτά τα Γερμανοτσολιαδάκια ,τους δοσίλογους ΒενιζελοΣαμαράδες τόσο Τούρκοι και Αλβανοί θα αλονίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/13 14:06

    κανεις δεν τους θελει αυτους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *