ροή ειδήσεων

Απίστευτο σκάνδαλο: Τρώνε τα λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια κάνοντας «εκπαιδευτικά σεμινάρια»

Απίστευτο σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά την κατασπατάληση κοινοτικών χρημάτων. Συγκεκριμένα ρεπορτάζ αναφέρει ότι 80.000 ευρώ ευρωπαϊκών...
κονδυλίων που απευθύνονταν στην ουσιαστική εκπαίδευση εργαζομένων κατέληξαν τελικά στις τσέπες επιτήδειων.

Την αποκάλυψη έφερε στο φως της δημοσιότητας η Καθημερινή η οποία βέβαια αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει ονόματα ενώ όπως αναφέρεται όλα τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στην διάθεσή της.

Ο μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι ένας επαγγελματικός σύλλογος της περιφέρειας, συνδιοργάνωνε ένα επιδοτούμενο επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατάρτιση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να δηλώσουν συμμετοχή σε συνεργαζόμενο με τον επαγγελματικό φορέα ΚΕΚ. Το σεμινάριο όμως εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο καθώς οι τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές δεν ανοίχτηκαν ποτέ για μάθηση των συμμετεχόντων ενώ οι ώρες παρακολούθησης καθημερινά μειώνονταν καθώς η παρουσία όσων είχαν δηλώσει αίτηση στο πρόγραμμα ήταν πλέον τυπική εφόσον τα χρήματα από κοινοτικό κονδύλιο είχαν εισρεύσει και ο σκοπός είχε εκπληρωθεί.

«Από 25 άτομα στην αρχή, κατέληξαν να συγκεντρώνονται βία 10. Όσο για το μάθημα, σκέτος χαβαλές. Τη μία η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την πολιτική κατάσταση, την άλλη οι «μαθητές» αντάλλασσαν επαγγελματικές εμπειρίες της κρίσης. Τα νέα μέσα πάντως παρέμεναν ανεξερεύνητο έδαφος» αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα.

Η προκήρυξη του προγράμματος προέβλεπε επίσης την εκπόνηση εξατομικευμένης μελέτης από ειδικό σύμβουλο για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες. Θα περιελάμβανε, υποτίθεται, συμβουλές για τις επιχειρηματικές τους κινήσεις ύστερα από συνεργασία του συμβούλου με την κάθε επιχείρηση. Αυτή η συνεργασία δεν υπήρξε ποτέ όμως και το μόνο που έκανε ο εν λόγω μάρτυρας ήταν να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη δραστηριότητά του.

Η επιδότηση για κάθε καταρτιζόμενο ξεπερνά σύμφωνα με την μαρτυρία τις 3.000 ευρώ, που μοιράζονταν μεταξύ των συμμετεχόντων, του ΚΕΚ και του συμβούλου. Για το συγκεκριμένο τμήμα, ξοδεύθηκαν χονδρικά 80.000 ευρώ. Άγνωστο παραμένει δε, πόσα φαγώθηκαν σε άλλα ΚΕΚ όπου «έτρεξε» το ίδιο πρόγραμμα.
koolnews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/13 17:25

    Τα ίδια είχαν γίνει και στην Ρόδο το 2007 αφού για να μην ακυρωθούν τα σεμινάρια των 300 ωρών περίπου, πλαστογραφούσαν τις ύπογραφές των "απόντων" προκειμένου να τ΄ρεξει το πρόγραμμα. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/13 01:32

    pes kai onoma re file. min ta les misa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *