ροή ειδήσεων

Μεξικανική μαφία στην Ελλάδα

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά τη δράση κυκλωμάτων της μεξικανικής μαφίας στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα....
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Bήμα της Κυριακής», η ελληνική αστυνομία διεξάγει έρευνες υπό απόλυτη μυστικότητα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον μία ή δύο σοροί δολοφονημένων και κακοποιημένων ανθρώπων που έχουν βρεθεί στους δρόμους της Αττικής συνδέονται με εγκληματικές επιθέσεις από τη μαφία του Μεξικού.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι για πρώτη φορά καταγράφεται παρουσία της μαφίας του Μεξικού στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξης της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτιμάται ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό από το 2006.
Πώς ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι
Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Φεβρουάριο στη διάρκεια τυχαίου αστυνομικού ελέγχου στην Παλλήνη, εντοπίστηκε ο Ρόμπι αλ Χαλίλ από την Παλαιστίνη, για τον οποίο είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» αναζήτησης από την Ιντερπόλ. Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών ο Παλαιστίνιος καταζητούνταν από τις καναδικές αρχές για συνεργασία του με τη μεξικανική μαφία, αλλά και ως βασικός ύποπτος για ανθρωποκτονία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η ταυτοποίηση των στοιχείων έδειξε ότι ο Αλ Χαλίλ έφτασε στον Καναδά με την οικογένειά του από τη Σαουδική Αραβία το 1990 σε ηλικία δύο ετών. Μάλιστα, τα δύο αδέλφια του δολοφονήθηκαν το 2001 και το 2003 σε Σερέι και Βανκούβερ, ενώ ο τρίτος αδελφός του κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση της καναδικής αστυνομίας το Νοέμβριο του 2012 με τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών και στόχο την εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συνδεόταν με τη μεξικανική μαφία. Αρκετοί από τους καταζητούμενους κατάφεραν να διαφύγουν – κυρίως τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης – οι οποίοι βρέθηκαν στη χώρα μας δημιουργώντας γέφυρα με τον Καναδά.
Ο Χαλίλ αφού κατάφερε να διαφύγει από τις καναδικές αρχές ήρθε στην Ελλάδα μαζί με έναν ακόμα καταζητούμενο ως μέλος της ίδιας συμμορίας. Πληροφορίες μάλιστα από αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι «Ο 25χρονος Παλαιστίνιος αναχώρησε σύντομα για τη Βηρυτό, όπου είχε συγγενείς, ενώ ένας ακόμα καταζητούμενος ελληνικής καταγωγής, ξόδευε τεράστια


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *