ροή ειδήσεων

Γερμανικά ΜΜΕ: Οργιάζει η "μαύρη εργασία" πίσω από τον τουρισμό στην Ελλάδα

Η συρροή τουριστών στην Ελλάδα είναι θέμα ενασχόλησης σχεδόν σε καθημερινή βάση στον διεθνή Τύπο. Οι Γερμανοί ειδικά αναφέρουν ότι η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, ωστόσο στα ρεπορτάζ τους υπάρχει πάντα ένα «αλλά». Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει η "μαύρη εργασία", που οργιάζει στις τουριστικές περιοχές...
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει την Τρίτη στην ιστοσελίδα της ότι «ο τουρισμός στην Ελλάδα ανθεί» και ότι ο «κλάδος ελπίζει σε ρεκόρ επισκεπτών», παράλληλα όμως αναφέρεται στην ανασφάλιστη εργασία.

Η FAZ σχολιάζει ότι οι μετακινήσεις των ξένων τουριστών είναι «αυτό το διάστημα η μοναδική μηχανή ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία», τονίζοντας ωστόσο το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας, σημειώνοντας ότι «ειδικά στα τουριστικά νησιά η μαύρη εργασία είναι ευρύτατα διαδεδομένη».

Εντονο ενδιαφέρον στη Γερμανία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Επίσης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η κρίση χρέους και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος στην Ελλάδα απασχολεί την εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, η οποία θεωρεί ότι πολλοί Γερμανοί αντιλαμβάνονται την ευρωκρίση σαν κάτι εντελώς αφηρημένο, καθώς δεν αγγίζει την καθημερινότητά τους.

«Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει αν οι χώρες του ευρώ εγκρίνουν ένα νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί: «Αυτή τη φορά δεν θα χαθούν χρήματα μεγάλων τραπεζών, αλλά για πρώτη φορά, δισεκατομμύρια Γερμανών φορολογουμένων. Τότε ενδέχεται να ξεσπάσει μία εκρηκτική δημόσια συζήτηση».

Γιατί να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους Ελληνες;

«Γιατί να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες, όταν στη χώρα τους κλείνουν δημόσια κολυμβητήρια εξαιτίας οικονομικής δυσπραγίας; Η Ευρώπη είναι μία μεγαλειώδης ιδέα. Ωστόσο, στο ζήτημα των χρημάτων η φιλία σταματά, λέγεται στη Γερμανία. Και η καγκελάριος το γνωρίζει. Έχει καλό αισθητήριο, γι' αυτό καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διαλύσει όλους τους φόβους (των ψηφοφόρων) πριν από τις εκλογές. Αυτό μπορεί να το θεωρήσει κανείς έξυπνη τακτική ή εξαπάτηση των ψηφοφόρων, όπως λέει ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ. Η κατηγορία αυτή δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Είναι μεγάλη η πιθανότητα να παραχωρηθούν στην Ελλάδα ονειρικοί όροι αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων και την αποπληρωμή των δανείων», αναφέρει το δημοσίευμα.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *