ροή ειδήσεων

Γιορτάζει και το… φωνάζει ο Κολοσσός

Ο Κολοσσός Ρόδου συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια «ζωής» και το γιορτάζει με ένα νέο λογότυπο....
Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος ο Κολοσσός Ρόδου με πολλές υποσχέσεις πως η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, με την καθιέρωση πλέον της ομάδας στην Α1, θα έχει συνέχεια και… ακόμη καλύτερη.

Οι νησιώτες για να γιορτάσουν την περίσταση θα εμφανιστούν φέτος στην Α1 με ένα νέο έμβλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πέρασαν κιόλας 50 χρόνια, ουσιαστικά, σαν να μην πέρασε μία μέρα… Η ομάδα μας φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 1963) και τύπωσε το νέο επετειακό λογότυπο της… O A.O. Κολοσσός ιδρύθηκε το 1963 και από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του και διοικούμενος από τους Β. Λεβέντη, Ι. Βρούλλη και Γ. Ζαχαριάδη, ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση, τον κλασικό αθλητισμό, την ποδηλασία και το βόλεϊ, ενώ κατά τη δεκαετία του 1980 ανέπτυξε και έντονη δραστηριότητα στο τμήμα τζούντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του, ο σύλλογος του Κολοσσού κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία και λαϊκούς αγώνες. Στην 50χρονη πορεία του έχει οργανώσει πολλούς Πανδωδεκανησιακούς αγώνες επιτυχώς κι έχει καλλιεργήσει τις αθλητικές φιλοδοξίες περισσοτέρων από 3.000 αθλητών, δημιουργώντας έτσι μια στερεή βάση φιλάθλων και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την πορεία και εξέλιξή του.

Τα τελευταία χρόνια ο Κολοσσός έχει επικεντρώσει σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον του στο τμήμα καλαθοσφαίρισης, το οποίο έχει μεγάλη και λαμπρή ιστορία στο χώρο του. Δεν επρόκειτο για μία απλή ομάδα μπάσκετ, αλλά για έναν πανίσχυρο συνδετικό κρίκο όλων των κοινωνικών τάξεων, που έβλεπαν στην φυσιογνωμία και τις επιτυχίες του συλλόγου έναν ακόμη λόγο να αισθανθούν περήφανοι που είναι Ροδίτες.
Αναμφισβήτητος λοιπόν πρωταγωνιστής στο μπάσκετ της Δωδεκανήσου ο Κολοσσός πρωταγωνίστησε στα πρωταθλήματα της Β' Εθνικής κατηγορίας τις περιόδους 1976-1977 και 1983-1986. Ακολούθησε η πτώση και τα πέτρινα χρόνια, με το μενού να περιλαμβάνει και επιστροφή στο τοπικό μπάσκετ. Η επάνοδος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας τις περιόδους 1986-1993 και 1996-1997 ήταν αναμενόμενη, όμως υπερβολικά άχρωμη και ανούσια για τον Κολοσσό, όπως και για την κάθε ομάδα που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί με το κάτι λιγότερο της μετριότητας.

Στη συνέχεια όμως, κατά την περίοδο 1998-1999 αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι ο Κολοσσός ήταν η μοναδική ομάδα μπάσκετ της Δωδεκανήσου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, όπου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Ο Κολοσσός είχε στις τάξεις του καλαθοσφαιριστές που διακρίθηκαν στις μεγάλες κατηγορίες και τίμησαν τα χρώματα των ομάδων που αγωνίστηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα του Παύλου Διάκουλα, του Βασίλη και του Παντελή Κουγιού, του Γιώργου Ματσαμά και του Γιάννη Γεωργαλλή.
Υπήρξαν κι άλλοι όμως σπουδαίοι αθλητές που έκαναν μια μεγάλη παρέα. Το 2000 ήταν η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η νέα διοίκηση του Κώστα Κωσταρίδη, αποτελούμενη από νέους και φιλόδοξους ανθρώπους, ξεκίνησε τη θητεία της με μακροπρόθεσμο στόχο την Α2 κατηγορία.

Μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά και αφού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χάρης Παπάζογλου, παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και βοηθός του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στον πρώτο Πανευρωπαϊκό θρίαμβο του 1996 στο Παρίσι, η ομάδα πέρασε "αέρα" την Γ’ Εθνική και ανέβηκε στην Β’ εξακολουθώντας να είναι η μοναδική ομάδα μπάσκετ στο Αιγαίο.
Το 2003 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Βασίλης Φραγκιάς, προερχόμενος από το πρωτάθλημα Κύπρου. Συνεχίζοντας την σκληρή και εποικοδομητική δουλεία του προκατόχου του έφερε την ομάδα στα πρόθυρα της ανόδου στην επόμενη κατηγορία με αποκορύφωμα την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 όπου επάξια στέφθηκε πρωταθλήτρια της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, παίρνοντας παράλληλα το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή της ομάδας μας στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός συμμετέχει από το 2005 στο πρωτάθλημα της Α1, με εξαίρεση τη σεζόν 2006-07 και φέτος κλείνει οκτώ χρόνια παρουσίας στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τη σεζόν 2011-12 οι «θαλασσί» τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και στην τέταρτη της γενικής κατάταξης, στην καλύτερη πορεία της ιστορίας τους».
sport-fm.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *