ροή ειδήσεων

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΧΙΟΥ - Η ΕΥΠ βρήκε το νήμα που οδηγεί στους πράκτορες της ΜΙΤ

Tην ομάδα της οποίας εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ο 72χρονος Γερμανός κατάσκοπος της Χίου άρχισε να «ξετρυπώνει» η ΕΛ.ΑΣ, η οποία ...
βρίσκεται στα ίχνη ενός άνδρα με την κωδική ονομασία «Μουσταφά», ο οποίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει τις επαφές με τον Γερμανό κατάσκοπο.
Στην προανακριτική του κατάθεση, ο 72χρονος αποκάλυψε ότι επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του μέσω αριθμού που αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο στην περιοχή «Μαρμαρίς» της Τουρκίας. Το άτομο με το οποίο ερχόταν σε συνεννόηση του είχε συστηθεί ως «Μουσταφά», αναφέρει η Καθημερινή.
Πως στρατολόγησαν τον 72χρονο Γερμανό
Παράλληλα, νέες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για το πως στρατολογήθηκε ο 72χρονος Γερμανός από τον «Μουσταφά». Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός κατάσκοπος ζούσε στην περιοχή «Μαρμαρίς» της Τουρκίας πριν την άφιξη του στην Χίο, όπου και φέρεται να στρατολογήθηκε από τους Τούρκους υπηκόους
Ποιος είναι ο «Μουσταφά»
Παράλληλα, η ΕΥΠ και η Αστυνομία, προσπαθούν να εντοπίσουν τον μυστηριώδη «Μουσταφά» και ήδη έχουν διατυπωθεί οι πρώτες υποθέσεις σχετικά με το ποιος είναι. Το επικρατέστερο σενάριο, είναι πως ο «Μουσταφά» είναι Τούρκος πράκτορας, ίσως και της ΜΙΤ (της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), ο οποίος συνεργαζόταν με τον 72χρονο Γερμανό προκειμένου να αποκτήσει ένα «πάτημα» στην Ελλάδα.
Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ ερευνά και την πιθανότητα να υπάρχει και ολόκληρο δίκτυο κατασκόπων το οποίο δρα όχι μόνο στη Χίο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
defencenet.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *