ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για Γυμνάσιο και Λύκειο

Στη δημοσιότητα έδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από καθυστέρηση, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για Γυμνάσιο και Λύκειο....
Με βάση την ανακοίνωση, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα ισχύει με τις αλλαγές που γίνονται μόνο για την πρώτη Γυμνασίου, καθώς για την δευτέρα και την τρίτη' Γυμνασίου ισχύει το παλαιό πρόγραμμα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι επανέρχονται στην τάξη, μαθήματα που διαρροές ήθελαν να καταργούνται από τη διδασκαλία. Συγκεκριμένα, η Βιολογία επιστρέφει στην Α' Γυμνασίου, η Μουσική και το μάθημα των Καλλιτεχνικών θα διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου -και όχι μόνο στην πρώτη- και η Τεχνολογία θα κατέχει μία διδακτική ώρα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου. Τα Θρησκευτικά, επίσης, παραμένουν δίωρο μάθημα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Με βάση τις ανακοινώσεις, ακόμη, προστίθεται νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο, όμως, δεν υπάρχει βιβλίο διδασκαλίας!

Όσον αφορά στις ξένες γλώσσες, η διδασκαλία τους περιορίζεται σε δύο ώρες στο Γυμνάσιο (τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη γλώσσα), ενώ στο Λύκειο επιλέγεται μόνο μια γλώσσα, γεγονός που αναγκαστικά θα στείλει τους μαθητές σε φροντιστήρια, αφού στις ημέρες μας τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι απαραίτητα, παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Στην σχετική απόφαση, τέλος, αναφέρεται ότι η ισχύς του νέου ωρολογίου προγράμματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2013-2014 για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, από το σχολικό έτος 2014-2015 για την Β΄ τάξη Γυμνασίου και από το σχολικό έτος 2015-2016 για την Γ΄ τάξη Γυμνασίου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄ και Β΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Ημερησίου Γυμνασίου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *