ροή ειδήσεων

Ερχονται μαζικές ρυθμίσεις, αλλά και κούρεμα σε «κόκκινα» δάνεια και οφειλές

Ευνοϊκές ρυθμίσεις προς στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται ακόμη και το κούρεμα οφειλών....

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» η πλέον διαδεδομένη ρύθμιση στα στεγαστικά δάνεια είναι η παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου σε συνδυασμό με μείωση του επιτοκίου.
Στα καταναλωτικά, από την άλλη πλευρά, γίνεται ένα ιδιότυπο «πακετάρισμα» όλων των οφειλών που βρίσκονται στην ίδια τράπεζα με παράλληλη προσημείωση του ακινήτου και επιτόκιο στα επίπεδα του 5%%.
Αναφορικά με τις πιστωτικές κάρτες επίκειται «κούρεμα» που αφορά κυρίως τους τόκους που ανακεφαλαιοποιούνται όταν μια κάρτα βρίσκεται σε καθυστέρηση.
Επιπλέον, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, οι τράπεζες προχωρούν και σε «κούρεμα» της οφειλής επιχειρηματικού δανείου για εταιρείες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση και κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο, ενώ το «κούρεμα» ανέρχεται το 15% με 20%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευνοϊκοί όροι αποτελούν μονόδρομο για τις τράπεζες, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να σκάνε και δάνεια που είχαν ρυθμιστεί από τις αρχές της κρίσης.
Ειδικότερα οι όροι αφορούν:

όσους είναι ενήμεροι σήμερα όμως λόγω των περικοπών ενδέχεται σύντομα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην ομαλή εξυπηρέτηση του δανείου τους.
ανέργους και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες
δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο» και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπαχθούν στον νέο νόμο για τα ενήμερα δάνεια
εκείνους που βρίσκονται σε καθυστέρηση πληρωμής και έχουν εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *