ροή ειδήσεων

«Άδειασαν» τα ιαματικά λουτρά της χώρας από τους ηλικιωμένους

Μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας...
Είδος προς… εξαφάνιση τείνουν να γίνουν οι ηλικιωμένοι από τις λουτροπόλεις της χώρας, μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας. Οι επισκέψεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν μειωθεί σημαντικά και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτιμάται πως για το 2013 θα υπάρξει μία πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με πέρσι.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των λουτρών της Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασσανδρείας στη Χαλκιδική. Ενώ το περασμένο έτος οι λούσεις σε καθημερινή βάση ήταν γύρω στις 1300 κατά μέσο όρο, φέτος φτάνουν τις 300.
Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τα λουτρά είναι μόλις τρεις με τέσσερις την ημέρα και οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής.
«Τα τελευταία δύο χρόνια που έχει περικοπεί το επίδομα λουτροθεραπείας προσπαθούμε να στραφούμε σε άλλου είδους επισκέπτες. Έχουμε αλλάξει τον προσανατολισμό των λουτρών μας διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά οι ηλικιωμένοι» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κασσανδρείας Ρήγας Οικονόμου.
Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να «ζήσουν» από τους ξένους τουρίστες, όπως υποστηρίζει ο κ.Οικονόμου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, λούσεις κάνουν Ρώσοι, Γερμανοί, Αγγλοι αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας θάλασσα και ζεστά ιαματικά νερά. «Για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επισκέπτες λειτουργούμε μέχρι τις 12 το βράδυ τα καλοκαίρια και είμαστε ανοιχτοί σε ετήσια βάση» προσθέτει.
Ανάλογη εικόνα όσον αφορά την επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες λουτροπόλεις. «Οι λουτροπόλεις θα περιμένουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να δουν εάν θα έχουν χρήματα οι ηλικιωμένοι να πραγματοποιήσουν επισκέψεις. Εάν συνεχιστεί, όμως, η ίδια εικόνα, θα έχουμε μεγάλη πτώση φέτος» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, δεν αποκλείεται η σεζόν να κλείσει με πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2012, μια χρονιά κατά την οποία είχε ήδη σημειωθεί μείωση των επισκέψεων στα ιαματικά λουτρά κατά 30%.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *