ροή ειδήσεων

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΔΩΔ/ΣΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ - Ανάγκη για ένα συντονιστικό όργανο των φορέων

Κύριε Διευθυντά,
Είμαι ένας πικραμένος και δυστυχισμένος Δωδεκανήσιος.

Αυτό συμβαίνει γιατί αναπολώ και ονειρεύομαι όσο έχω κλειστά τα μάτια μου. Αναπολώ το παρελθόν κι ονειρεύομαι το μέλλον... που θα μπορούσαμε να είχαμε αν ίσχυαν δυο-τρία από τα αυτονόητα, που δεν άφησαν να ισχύσουν η αλαζονεία κι ο εφησυχασμός μας.

Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω σήμερα τα αποτελέσματα των δικών μας πρακτικών. Θλίβομαι, κλαίω και απογοητεύομαι βλέποντας την εγωιστική μας συμπεριφορά απέναντι στον τόπο μας, για τον οποίο οι πρόγονοι μας ίσως να μην έδιναν το αίμα τους για να ικανοποιήσουν το εθνικό τους συναίσθημα ‘συνεργαζόμενοι’ αν ήξεραν την συμπεριφορά ‘ημών’ των απογόνων.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΩ

Ποιος θα ισχυρισθεί σήμερα ότι ο Σπύρος Κατέχης ενεργούσε μόνο για τη Ρόδο; Αν ο Αργύρης Θεοχάρης μόνο για τη Ρόδο; Ο Νώντας Ματθαίου μόνο για την Κω; Ο Σβύνος μόνο για την Κω; Ο Ντρής μόνο για την Κάλυμνο; Ότι στο τέλος-τέλος το σύνταγμα Δωδεκανησίων ήταν συγκροτημένο από συγκεκριμένο νησί;

Αυτοί όλοι που σαν μοναδικό συναίσθημα είχαν το εθνικό τους φρόνημα χωρίς υστεροβουλία που έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα και κατόρθωσαν να ‘διώξουν’ το μισητό κατακτητή που ας σημειώσουμε εδώ ‘έφτιαξε’ τον τόπο μας μελετώντας και πληρώνοντας έργα για τα οποία είμαστε σήμερα υπερήφανοι και που είναι οι τελευταίες σοβαρές επενδύσεις που έγιναν στα Δωδεκάνησα και που αποτέλεσαν το έναυσμα του τουριστικού θαύματος στον τόπο μας.

ΤΟ 1/3 ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Όταν λέω και γράφω ‘τόπος μας’ κύριε Διευθυντά, αναφέρομαι στα Δωδεκάνησα ακριβώς όπως αναφέρεται ο Θεσσαλονικιός ή ο Καβαλιώτης ή ο Μεσσήνιος στους δικούς τους τόπους. Κι όπως αυτοί, δεν ξεχωρίζω τη Ρόδο από την Κω, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο και την Πάτμο. Γεννήθηκα μεν στη Ρόδο αλλά τόπος μου είναι και η Πάτμος και το Καστελόριζο.

Έτσι λοιπόν και με την λογική αυτή θεωρώ εσωτερικό θέμα του Νομού μας το πόσο και τι ποιότητας τουρισμό έχει η Κως ή η Ρόδος ή οποιοδήποτε άλλο νησί μας. Ο τουρισμός είναι Δωδεκανήσου κι αν προστεθεί σαν συνολικό μέγεθος, αγγίζει το ένα τρίτο του Ελληνικού τουρισμού (αν δεν το ξεπερνά) που αποτελεί σοβαρό χαρτί στο μανίκι μας προς τον σκοπό της πίεσης του ‘Κράτους των Αθηνών’ σχετικά με την διάθεση κονδυλίων όχι μόνο για τις ανάγκες του τόπου μας αλλά και την συνολική παραγωγή χρήματος που είναι το μόνον ενδιαφέρον τους.

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τώρα, όσο κι αν δεν μας αρέσει, δώσαμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα της κατάτμησης επιτρέποντας συγκρίσεις που αποβαίνουν σε ζημιά μας και όφελος άλλων!!!! Πού ακούστηκε αλλού να συγκρίνονται οι αφίξεις τουριστών Κρήτης (4 Νομοί) με Ρόδου (ένα κομμάτι ενός Νομού);;; Μήπως στο μέλλον θα συγκρίνεται η Καρδάμαινα με τον Κέφαλο; Ο Γρίππος με την Χώρα; Οι Εληές με τις Μυρτιές; Το Φαληράκι με την Λίνδο; Τα Πηγάδια με τον Όλυμπο; Είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτο!!! και τελείως απαράδεκτη είναι η έλλειψη συνεργασίας κι όχι μόνον μεταξύ των νησιών.

ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΠΟΡΩΝ

Ζούμε όλοι την αφαίμαξη των πόρων και την σχεδόν παντελή μη επιστροφή χρημάτων του τόπου μας. Του τόπου που αν επενδύσει ο οιοσδήποτε κάποια μέρα ένα πετραδάκι θα απολάβει την επομένη ένα βράχο. Τρέχουν μάταια οι φορείς μας να επαιτούν έχοντας παραμάσχαλα γραπτές σκέψεις και μελέτες οι οποίες όχι μόνον εξαφανίζονται σε δημόσια ντουλάπια και συρτάρια αλλά μετατρέπονται και σε έργα αμφίβολης απόδοσης άλλων περιοχών που προσπαθούν να χριστούν τουριστικές.

Θα ήθελα αλήθεια κύριε Διευθυντά να ρωτήσω την ‘απόδοση’ (την οικονομική) των πέντε χιονοδρομικών κέντρων της Ελλάδας που λειτουργούν το πολύ για ένα μήνα το χρόνο!!! Ποια είναι η απόδοση (εκτός Κέρκυρας) όλων των, με το ζόρι, χρισθέντων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας;;; υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχει προορισμός που να λειτουργεί πέραν του τριμήνου!!!! Αυτό όμως δεν λέγεται τουρισμός. Κατ’ εμέ λέγεται παρεμφερής επαγγελματική λειτουργία προσθετικού οικονομικού αποτελέσματος στο εισόδημα των κατοίκων.

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Είμαστε στην ίδια μοίρα εμείς μ’αυτούς κύριε Διευθυντά;;;; που έχουμε μονοκαλλιέργια τον τουρισμό!!! όταν για το 2011 μόνον η Ρόδος έδωσε το 15% του τουριστικού εισοδήματος και το 2,7% του Α.Ε.Π.; αν τα νούμερα αυτά αναχθούν σε Δωδεκανησιακά πώς θα διαμορφώνονταν;;; μήπως πάνω από 30% το ένα και πάνω από 5% το άλλο; Μήπως τότε ακόμα κι αυτή η Τρόικα θα πίεζε για επενδύσεις στα νησιά μας που θα εισέφεραν πολύ σοβαρά έσοδα και πολύ γρηγορότερα στον κρατικό κορβανά;

Επιτέλους, αν δεν είμαστε ‘ένα’ οι Δωδεκανήσιοι πώς θα πείσουμε ότι το συμφέρον όλων είναι εκεί που ‘είδαν’ ‘οι απέναντι’ γείτονες και επένδυσαν τον όγκο των κεφαλαίων τους απολαμβάνοντας σήμερα τα οφέλη;; Λυπούμαι να πω τη διαπίστωση όλων μας στο τέλος κάθε σαιζόν:

‘Κάθε πέρσι και καλύτερα’. Νομίζω όμως πως η διαπίστωση παραμένει διαπίστωση γιατί εμείς πρώτοι δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας! Δεν βλέπουμε ότι το συμφέρον μας είναι οι Δωδεκανησιακές δράσεις, η ανάπτυξη θεμάτων τουρισμού ανάμεσα στα νησιά κι όχι μόνον στα μεγαλύτερα, η κοινή προβολή με διάφορες δράσεις κι όχι μόνον εκθέσεις τουρισμού και άλλα μικρά και μεγάλα που χαρακτηρίζουν έναν ‘Τόπο’, ένα ‘Πληθυσμό’!!! συγκεκριμένες απαιτήσεις ‘Νομού’.

Να απαιτεί η Ρόδος για έργο της Κω και η Κως για την Κάρπαθο!!! αυτό είναι εντοπιότης και κοινή δράση προς συνολικό όφελος.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ALLIN

Ο θεματικός τουρισμός είναι το αντίδοτο του σημερινού χρεοκοπημένου από το all inclusive μοντέλου. Δεν δικαιούμεθα πια τον κατακερματισμό των δυνάμεών μας που ξεκίνησαν πρώτοι οι Ιταλοί και συνέχισαν οι Αχαιοί προς όφελος τους.

‘BASTA’, ‘ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ’, είμαστε Δωδεκανήσιοι και σ’ όποιον αρέσει!!! σ’ όποιον δεν αρέσει ας φύγει!!!

ΕΥΛΟΓΙΑ ή ΚΑΤΑΡΑ;

Εμείς γεννηθήκαμε εδώ, μεγαλώσαμε εδώ, κάναμε παιδιά κι εγγόνια εδώ κι εδώ θα παραδώσουμε ότι φτιάξαμε- αν φτιάξαμε. Ένα είναι σίγουρο! Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Ας μην επιτρέψουμε ‘σε κανέναν’ να τον μετατρέψει. Ας παραδώσουμε στους απογόνους ‘ευλογία’ κι όχι ‘κατάρα’.

Ας ξεκινήσουμε την συνεννόηση μεταξύ μας με πρώτους τους παραγωγικούς φορείς. Ας φτιάξουμε ένα συντονιστικό όργανο Δωδεκανήσου στο κάθε επάγγελμα, στον κάθε κοινωνικό φορέα. Ας διευκολύνουμε κάποτε την ζωή μας. Ας καταλάβουμε ότι εμείς την διαμορφώνουμε κι όχι οι άλλοι. Οι άλλοι την εκμεταλλεύονται!

Με τιμή

Κωνσταντίνος Σαρρής

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/8/13 20:11

    Κύριε Σαρρή, καλά τα λες αλλά όταν βλέπεις την αδιαφορία όλων γενικά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στα κοινά πράγματα, απογοητεύεσαι! Οταν όλες οι δημοτικές αρχές δεν είναι ικανές ούτε τα σκουπίδια να μαζέψουν από τους δρόμους, τις παράνομες πινακίδες και τις αφισοκολήσεις, τι περιμένεις για περισσότερα? Να σου θυμίσω τον περίφημο ποδηλατόδρομο, το μισοτελειωμένο πεζοδρόμιο στην Καλλιθέα, την τέντα στο λιμάνι που από πέρυσι ακόμα κατασκευάζεται!!!!, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια και την κατάσταση στους δρόμους? τους κράχτες και τους ζητιάνους, το παρεμπόριο και το βόλεμα ημετέρων στον δήμο? Να βάλεις πλάτη που και σε ποιούς? Αυτούς που το μόνο που κοιτάζουν είναι το προσωπικό βόλεμα? Μετά μας φταίνε οι κακοί Γερμανοί, Φινλανδοί, Αμερικάνοι, Τούρκοι.... εμείς ποτέ!!!
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/13 20:15

    Να σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα, πριν από καιρό έκανα μια πρόταση στην ένωση ξενοδόχων Ρόδου και τον εμπορικό Σύλλογο για την αγορά ενός καναντέρ για την προστασία της Δωδεκανήσου από πυρκαγιές μα την ελάχιστη συνεισφορά όλων των πολιτών. Από 2-5 Ευρώ τον χρόνο να πλήρωνε ο καθένας μας, θα αγοράζαμε ένα καναντέρ που θα στάθμευε μόνιμα στην Ρόδο. Ουτε υδροφόρα δεν αγοράσαν οι ξενοδόχοι!!! Λοιπόν άστα μην τα συζητάς, είμαστε κράτος ανάδελφων. Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/13 22:42

    πεστα Δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/8/13 22:44

    Ο Κος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/8/13 02:04

    Mεγάλα λόγια, λόγια χωρίς μεγάλη αξία ,αλλα γιατι πολλoί απο σας βολευτήκατε στην ασφάλεια του δημοσίου και της λαμογιάς με υπερωριες και αλλα κόλπα με δύο η περισσότερες συντάξεις και εφάπαξ στα 50+ και δεν βγήκατε εξω στη ελευθερη αγορα για να δημιουργήσετε;Μετά αυτά που θα λέγατε θα ειχαν μεγαλύτερη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/13 09:23

      Οπως κάτι ξεφτίλες πολιτικοί αποτυχημένοι που ξενοπηδάνε παντρεμένες..........

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *