ροή ειδήσεων

«Με τα κιάλια» θα περιμένουν γιατρούς και φάρμακα στα νησιά

ΟΠΟΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ Π. ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Πλοία του πολεμικού Ναυτικού με φαντάρους γιατρούς και στρατιωτικούς γιατρούς θα επισκέπτονται εκ περιτροπής τα μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να παρέχουν... ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους νησιώτες. Έτσι, για τον Αύγουστο του 2013 θα έχουν γιατρό και φάρμακα ο Άγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Θα περιμένουν οι κάτοικοι των νησιών με τα κιάλια το πλοίο -αλήθεια πώς δεν σκέφτηκαν να τους τα ρίχνουν από αεροπλάνα;- για να έχουν γιατρό και φάρμακα, αφού σε πολλά νησιά έχουν κλείσει και τα φαρμακεία που υπήρχαν.

Αυτό αποφασίστηκε με Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας. Φυσικά θα ήταν «μαξιμαλισμός» να πει κανείς το αυτονόητο, ότι οι ανάγκες υπάρχουν όλο το χρόνο και δεν γίνεται να αρρωστήσει κάποιος μόνο όταν είναι εκεί το πλοίο
. Θα ήταν και «πολυτέλεια» να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες -ζωής και θανάτου- καθολικά και διαρκώς. Όποιες κι αν είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, πάντως, το αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι να μένουν πολλά νησιά -όχι μόνο τα «μικρά ακριτικά»- χωρίς βασικές ειδικότητες, χωρίς άμεση διακομιδή ανά πάσα στιγμή, να κλείνουν νοσοκομεία και άλλα να είναι υπό κατάρρευση.

Επίσης, αποφασίστηκε η συνδρομή του υπουργείου Άμυνας στην ενίσχυση της εφημερίας των νοσοκομείων μέχρι να ολοκληρωθεί η κινητικότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας. Οι ανάγκες όμως θα παραμείνουν και μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας, αφού από το δυναμικό των εφημεριών θα έχουν αφαιρεθεί 8 νοσοκομεία. Η κατάσταση είναι ήδη εκρηκτική στις εφημερίες των νοσοκομείων με τις ώρες αναμονής να φτάνουν τις 8 και 9 ώρες. Η έλλειψη αναβαθμισμένου δημόσιου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, όπου θα έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν, κάνει ακόμη πιο τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/8/13 00:18

    Kαι το Δελφίνι Ζωής και Ελπίδας,το έχουν παρατημένο στο Μανδράκι και σαπίζει....σε λίγο θα βουλιάξει κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/13 12:00

    πειτε μου οτι αυτη δεν ηταν ιδεα του τρισμεγιστου αβραμοπουλου!!! δλδ τωρα θα πρεπεινα αγορασουμε υποχρεψτικα και κυκυαλια? δεν μας φτανουν ολα τα αλλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *