ροή ειδήσεων

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ “ΑΝΕΡΓΟΥΣ” ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ» ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Ελλάδα καταγράφει ο δημοσιογράφος του Independent Κρις Μπλάκχερστ....
"Και ενώ η ανεργία χτυπάει κόκκινο στην ευρωζώνη, βλέπω στην Ελλάδα πως με εξυπηρετούν άτομα που δεν είναι Έλληνες", σχολιάζει καυστικά ο δημοσιογράφος ενώ αναρωτιέται που πήγαν οι άνεργοι Έλληνες ενώ μια χαρά πάνε οι δουλειές στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνει πως οι Έλληνες δεν καταδέχονται όπως φαίνεται τις θέσεις εργασίας στα νησιά, λέγοντας πως παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια παραμονής του στο ξενοδοχείο το προσωπικό δεν αποτελούνταν από Έλληνες.

"Η νεαρή γκαρσόνα στο ξενοδοχείο μου ζήτησε συγγνώμη, ήταν Ουγγαρέζα και τα αγγλικά της δεν ήταν καλά. Φώναξε έναν συνάδελφό της, Πολωνό, για να καταλάβει ποιο κρασί ζητούσα. Στο μπαρ, άλλοι δύο Πολωνοί υπάλληλοι, ένας Ούγγρος και ένας Λετονός συμπλήρωναν την ομάδα. Για την διασκέδαση των παιδιών υπήρχαν επίσης κάποια άτομα από την Ιταλία, την Πολωνία, την Τσεχία και ένας πιτσιρικάς από την Βραζιλία", αναφέρει.

Στην Βρετανία έχουμε συνηθίσει σε τέτοιο εθνικό κατακερματισμό στις υπηρεσίες, ειδικά σε μπαρ και εστιατόρια, στο κέντρο του Λονδίνου είναι μάλλον πρωτότυπο να σε σερβίρει άτομο βρετανικής καταγωγής, αλλά εδώ δεν είναι Βρετανία.

"Στην Ελλάδα όπου η ανεργία στις ηλικίες 15-24 φτάνει το 57,5%, ενώ συνολικά το 26,9%, πάνω από διπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με σχεδόν δύο στους τρεις ανέργους να είναι χωρίς δουλειά πάνω από 12 μήνες, βρίσκομαι εδώ, κάνοντας διακοπές σε ένα ελληνικό νησί και μόνο Έλληνες δεν με εξυπηρετούν", σχολιάζει.

Και συνεχίζει: "Μόνο καθαρίστριες και κηπουροί ανήκουν αναμφίβολα στον ντόπιο πληθυσμό, ενώ οι υπόλοιποι κατάγονται από κάθε γωνιά της Γης, αλλά κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Ρωτώντας την διεύθυνση του ξενοδοχείου, πήρα απαντήσεις που θα ακούγαμε και στη Βρετανία: το προσωπικό δουλεύει τόσο πολλές ώρες που οι ντόπιοι δεν πρόκειται να πειστούν να δουλέψουν και σίγουρα όχι για αυτές τις αμοιβές. Είναι καλύτερα τα επιδόματα από την εργασία, ενώ οι ντόπιοι χρειάζονται μόνιμες και όχι εποχικές εργασίες".

Αθάνατη ακρίβεια

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος κάνει νύξη και για τις ακριβές τιμές στη χώρα μας, ενώ σημειώνει πως όταν ρώτησε έναν καταστηματάρχη γιατί, του είπε πως δεν ήταν δική του επιλογή.

"Ωστόσο, υπάρχει μία σταθερά, σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις μου στην Ελλάδα. Οι φόροι, ή καλύτερα η απουσία της επιβολής τους. Στο διπλανό λιμάνι υπήρχαν πάντα τα λαμπερά γιοτ με τις ελληνικής σημαίες. Οι ιδιοκτήτες τους φαίνονται τόσο περιποιημένοι και επιτυχημένοι όσο ποτέ. Και συνηθίζουν να πληρώνουν με μετρητά αντί κάρτας, κάτι που γίνεται δεκτό με ένα χαμογελαστό νεύμα.

Η ελληνική κοινωνία παραμένει αλλεργική στην πληρωμή φόρων. Οτιδήποτε εισαγόμενο είναι ακριβό, με τη δικαιολογία ότι φορολογείται πολύ. Αλλά οι έμποροι και οι υπάλληλοί τους πληρώνουν φόρο εισοδήματος; Αυτή η ερώτηση προκαλεί γέλια όλο νόημα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Υπάρχουν αυτοί που επιμένουν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε, η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της. Ίσως, αλλά όχι με βάση την βιαστική πράγματι δική μου παρατήρηση. Από πού θα έρθει η ανάπτυξη; Η απουσία πόρων για την μελλοντική ευμάρεια είναι ανησυχητική. Αυτό που αντελήφθην εγώ είναι ένα Έθνος που ελίσσεται, παριστάνοντας ότι εκτελεί οδηγίες, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως. Αυτό δεν μπορεί να αποδώσει κάτι καλό. Αν και δεν με εμπόδισε να κάνω εξαιρετικές διακοπές", καταλήγει.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/13 23:18

    δεν εχει αδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/8/13 07:51

      έχει δίκιο και πολλούς τους πονάει, τεμπέλιδες!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/13 00:22

    α ρε αγγλακι πουσταριο εχεισ τον τροπο σου να τα γραφεις οπως σας συμφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/8/13 02:13

    αφελφαρα εχει κανενα αγγλο που δουλευει στο λονδινο ??? ολο πακιστανοι και ινδοι ειναι γιαυτο παρε καμια πιπα και μην μιλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/8/13 05:29

    o 2:13 h asxetos einai h filaei katsikia!!! oi indoi kai oi pzkistanoi ekei einai 3 -4 genias exoun paei olo to xrhma toys sthn vretania exoun epixeiriseis klp!! kratoun to ena trito ths oikonomias opws kyprioi kai ellhnes!! plirwnoun trelous forous!!! loipon pigene twra pou einai polu prwi na armexeis kai meta na milas!!! dikio nai exoun kai mhn xexnas ta nhsia exoun faei pswmi apo toys agglous kanane pollous mages pou prin merika xronia oute toualleta den eixan kai ta kanane exw apo to spiti tous, na mathenoume kai na mhn xexname teleioi den einai kaneis oute emeis oute aytoi, organwmenoi einai kati pou den eimaste emeis kai oso gia toys allodapous pou ergazontai sta xenodoxeia ....ayto einai mia allh megalh syzitisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/8/13 09:08

    Μολις χθες συνομιλησα μ'ενα φιλικο μου ατομο οπου διμενει στη Δανια...εκει φιλοι Ελληνες μας κανουν την εξης προπαγανδα....Λενε σε ΜΜΕ οτι Η Ελλαδα αρχιζει τωρα να χει αναπτυξη, η ανεργεια μειωνετε καθημερινως χαρη στο τουρισμο οπου πνιγομαστε οσο ποτε αλοττε...αλλα οι Ελληνες παραμενουν κακοπληρωτες προς τις υποχρεωσεις τους διοτη ειναι δυστροποι εναντια της ιδιας τους της κυβερνησης κ προτειμουν το επιδομα ανεργειας απτην εργασια.....ειπατε ΤΙΠΟΤΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/8/13 09:53

    πολυ ρηχο το ρεπορταζ...και εντελως ακυρες οι εξηγησεις απο την διευθυνση του ξενοδοχειου,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/8/13 12:17

    Απόλυτο δίκιο έχει ο Άγγλος όλοι οι τουρίστες τα ίδια λένε, γιατί δεν δουλεύουν Έλληνες στα ξενοδοχεία?
    Τι να τους απαντήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/8/13 01:13

      Οταν δεν είστε μέσα στα πράγματα μην μιλάτε!! Οι ξενοδόχοι προτιμούν να απασχολούν "δήθεν" εκπαιδευόμενους μαθητές με 300 Ευρώ τον μήνα αντί κανονικούς υπαλλήλους. Τα σχετικά πρακτορεία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει τις πηγές του και να μην γράφει ότι του πασάρει ο καθένας. Οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν έως και
      14 ώρες την ημέρα για να τα κονομίσουν και να φύγουν τον χειμώνα στην πατρίδα τους. Αυτή είναι η αλήθεια

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *